Atelier de scriere artistică. „Arta scrisului ca mărturie a istoriei”

Atelier arta scrisului afis

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, prin Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe, cu sprijinul Muzeului de Istorie a Moldovei, organizează începând cu data de 4 octombrie 2023, o nouă serie de ateliere DICE: „Arta scrisului ca mărturie a istoriei”.

Atelierul de scriere artistică este dedicat expoziției – eveniment „Nicolae Iorga – 150 de ani de la naștere”, care poate fi vizitată la Palatul Culturii până pe 7 ianuarie 2024 – un proiect derulat în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a României, Institutul de Istorie „Nicolae Iorga” al Academiei Române, Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe și Arhivele Naționale Iași.

Mai mult decât o lecție de caligrafie, atelierul va oferi o privire de ansamblu asupra vieții istoricului și omului politic Nicolae Iorga, prin intermediul unei scurte vizite în expoziție, unde va fi prezentat contextul istoric și cultural în care a trăit Nicolae Iorga, precum și influența sa asupra României moderne. În a doua parte a activității, în Sala de Educație Muzeală, participanții vor avea la dispoziție foi de caligrafie, toc cu peniță și tuș, pentru a-și scrie propria diplomă de participare la atelier, în stilul acelor vremuri.

Atelierul, cu o durată de 90 de minute, se adresează participanților cu vârsta peste zece ani, grupurile fiind de minimum 5 – maximum 20 de persoane. Prețul unui bilet este de 30 de lei/ persoană. Programările se pot face la numărul de telefon 0232. 275. 979, interior 116 sau prin mesaj privat pe pagina de facebook Atelierele DICE, cu cel puțin o zi înainte.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;