5:14 pm - Sunday April 29, 2232

A fost aprobat studiul de fezabilitate pentru secţiunea montană din Autostrada Unirii

Consiliul Interministerial care funcționează pe lângă Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a avizat favorabil, vineri, 29 septembrie, documentația pentru secțiunea montană din Autostrada A8 (Autostrada Unirii), pe tronsonul cuprins între Miercurea Nirajului (judeţul Mureş) şi Leghin (judeţul Neamţ), în lungime de 159,2 kilometri.

Avizul dat în unanimitate de către membrii comisiei interministeriale închide, practic, etapa birocratică a proiectului, certificând astfel asigurarea finanţării pentru construirea acestui segment de autostradă. Următoarea etapă după aprobarea de către Guvern a indicatorilor tehnico-economici o reprezintă lansarea licitației de proiectare și execuție pentru secțiunea montană, proiectul urmând să fie finanțat prin Programul de Transport 2021-2027 al Uniunii Europene.

Până în prezent este semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru tronsonul Leghin – Târgu Neamţ – Moţca, în lungime de 30 de kilometri și o procedură de achiziție în desfășurare pentru tronsonul Târgu Mureș – Miercurea Nirajului (24,4 kilometri), ambele proiecte finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Termenul limită pentru finalizarea celor două proiecte de finalul anului 2026.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;