Cel mai mare producător de cabluri de încărcare pentru autovehicule electrice din Europa şi-a deschis filială la Miroslava

Compania germană Mennekes, cel mai important producător de cabluri de încărcare pentru autovehicule electrice din Europa, a inaugurat oficial, la sfârşitul săptămânii trecute, prima filială din România, situată în Parcul Industrial Miroslava II.

La eveniment au fost prezenţi, pe lângă angajați, actualul şi fostul CEO al companiei, Christopher Mennekes și respectiv Walter Mennekes, alături de reprezentanţii autorităţilor locale.

 

“Am venit aici pentru a rămâne!”, a fost mesajul pe care Cristopher Nennekes şi Walter Mennekes l-au transmis autorităţilor din Miroslava cu ocazia deschiderii primei filiale a companiei din afara Germaniei.

 

“Intenția Mennekes de a se extinde a devenit concretă chiar din această vară. Atunci, Consiliul Local Miroslava a aprobat solicitarea companiei germane de a contracta o nouă suprafață în Parcul Industrial Miroslava II. Aceasta va face ca liderul european al producției de cabluri de încărcare și soluții de e-mobilitate să-și tripleze suprafața construită pe raza comunei noastre. Concret, acest lucru va genera noi locuri de muncă și venituri la bugetele național și local. În numele comunității miroslăvene, urez întregii familii Mennekes un călduros Bine ați venit! De acum înainte compania are casă și în Miroslava. Așteptăm pasul următor: semnarea autorizației de construire pentru extinderea fabricii!, a spus, în alocuţiunea sa”, primarul comunei Miroslava, Dan Niţă.

 

În urma acestei investiţii, în comuna Miroslava au fost create, într-o primă fază, aproximativ 300 de noi locuri de muncă, Mennekes fiind în acest moment, potrivit datelor Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Iași, cel mai mare angajator din localitate.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;