5:14 pm - Saturday April 29, 0800

UAIC a deschis noul an academic la extensiunea de la Chişinău

În Aula “Regina Maria” a Universității de Stat din Moldova (USM) a avut loc marţi, 3 octombrie, ceremonia de deschidere a anului universitar pentru programul de studii de licență Teologie Ortodoxă Pastorală la Extensiunea Chișinău a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC).

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a fost reprezentată la ceremonie de rectorul instituţiei, prof. univ. dr. Tudorel Toader, prorectorul pentru programe de licenţă, masterat şi activităţi de formare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar, conf. univ. dr. Constantin-Iulian Damian, prorectorul pentru studii doctorale, digitalizare, filialele și Extensiunile UAIC, conf. univ. dr. Florin BRÎNZĂ. De asemenea, la ceremonie a fost prezent conf. univ. dr. Igor Șarov, rectorul USM, reprezentanţi ai Ambasadei României la Chişinău, cadre didactice ale celor două universități.

„În perioada anilor 1926-1940, la Chișinău a funcționat specializarea Teologia Ortodoxă a Universității din Iași, după care evenimentele istorice au determinat închiderea acelei specializări. Acum am reînființat specializarea Teologie ortodoxă în același loc unde a funcționat pe vremuri și suntem bucuroși că astăzi le putem ura primilor 25 de studenți un an universitar plin de realizări și le mulțumim pentru încrederea acordată”, a declarat în alocuţiunea sa prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC.

Extensiunea de la Universitatea de Stat din Moldova (USM) din Chișinău a UAIC, înființată la data de 15 decembrie 2022, este o formă de învăţământ prin care absolvenţii cu diplomă de bacalaureat de la liceele şi colegiile din Republica Moldova pot urma, în Chișinău, cursurile primei universități moderne a României, specializarea Teologie Ortodoxă Pastorală.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;