5:14 pm - Friday April 29, 4146

Terminalul T4 al Aeroportului îşi va deschide porţile la începutul anului 2024

Lucrările la viitorul terminal T4 al Aeroportului Iaşi a ajuns la un grad de execuție de 66%, acestea urmând să fie finalizate la finalul acestui an. După recepţia oficială a lucrărilor de către beneficiar şi avizul de la Autoritatea Aeronautică Română (AAR), terminalul va deveni operaţional pentru pasageri la începutul lui 2024.

Potrivit reprezentanţilor aeroportului, în prezent, pe şantier sunt prezenţi peste 300 de muncitori, care lucrează cu utilaje și aparatură modernă la fațade şi finisaje, după ce geamurile au fost montate aproape în totalitate. De asemenea, în aceste zile se instalează structurile metalice pentru cele două pasarele pietonale care urmează să facă legătura între terminalele T3 și T4. În același timp se execută lucrările la noua parcare, cu o capacitate de 600 de locuri, precum şi la și reconfigurarea căilor de acces.

Terminalul T4 va deservi zborurile internaționale, iar terminalul T3 va prelua cursele interne. Formalitățile de check-in, inclusiv pentru călătoriile interne, se vor realiza în noul terminal. Odată cu transferul operațiunilor din cele două terminale, T2 (unde se operează cursele interne) va fi reconfigurat în terminal cargo, dar asta după finalizarea proiectului de extindere.

Prin noul terminal vor putea fi procesați, anual, 3,5 milioane de pasageri, dublu față de capacitatea actuală. În perioadele de vârf, terminalul T4 va putea asigura realizarea formalităţilor pentru un număr de 950 de pasageri pe oră. Vor exista șapte porți pentru “Plecări” și trei porți pentru “Sosiri”, cu fluxuri bidirecționale, iar îmbarcarea pasagerilor se va face prin aviobridge-uri.

Construcţia terminalul T4 este asigurată de SC STRABAG SRL, firmă declarată câştigătoare a licitaţiei organizată de Aeroportul Iaşi, valoarea investiţiei ridicându-se la 328 milioane de lei, fără TVA.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;