Concert al ansamblului Violoncessimo în deschiderea stagiunii 2023-2024 a Ateneului Naţional din Iaşi

Ateneul Național din Iași anunță deschiderea stagiunii 2023-2024 cu un concert extraordinar susținut de maestrul Marin Cazacu, alături de ansamblul Violoncellissimo, vineri, 13 octombrie, de la ora 19.00, la Sala Unirii de la Cinema “Victoria”.

Concerul face parte din Turneul Național “Violoncellissimo – clasic la puterea a treia” 2023.

Violoncellissimo este unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale românești din ultimii 20 de ani și s-a format la inițiativa renumitului violoncelist Marin Cazacu, care alături de actualii și foștii săi studenți a deschis  un nou drum în promovarea muzicii și tinerilor talentați din România.

„Pentru mine este mereu o mare bucurie să fiu alături de acești tineri talentați. Învățăm unii de la alții, repetăm mult, râdem mult și, precum vedeți, anul acesta călătorim mult. Va fi o toamnă plină și, desigur, nu putem decât să ne bucurăm că ducem muzica în aproape toată țara, dar și în Moldova și Spania”, spune violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu, liderul ansamblului şi Directorul General al Filarmonicii “George Enescu” din Capitală.

De-a lungul timpului, Violoncellissimo a susținut concerte în cadrul unor importante evenimente culturale din România și străinătate: la Marea Sală UNESCO Paris – aniversare 65 ani România la UNESCO, octombrie 2021; la Expo 2020 Dubai, decembrie 2021; cu ocazia aniversării a 140 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, la Bruxelles; la Gala Premiilor UNITER, la Washington, Luxemburg, Istanbul, la Seara de Gală dedicată aniversării a 30 de ani de apartenență a României la Francofonie etc.

„Suntem onorați de prezența maestrului Marin Cazacu alături de ansamblul Violoncelissimo în deschiderea stagiunii Ateneului ieșean. Proiectul inițiat din dorința de a apropia mai mult ascultătorii de muzică, indiferent de gen este unul cu totul special, succesul concertelor din țară și din străinătate fiind mărturie a modului în care membrii ansamblului au ales să reprezinte prin instrument dragostea pentru muzică. Programul concertului este dedicat tuturor iubitorilor de muzică, este un program variat ce cuprinde pasaje de  muzică clasică, muzică de film, sau balade rock”, a declarat Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași.

Biletele la concert pot fi achiziționate online, la adresa https://www.ateneuiasi.ro/class/violoncellissimo/, sau direct de la Casieria Ateneului Național din Iași.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;