Poliţiştii ieşeni pe teren, la datorie, pe întreaga perioadă a “Sărbătorilor Iaşului”

Poliţiştii ieşeni se vor afla la datorie pe întreaga perioadă a “Sărbătorilor Iaşului”, în perioada 7 – 15 octombrie, în vederea asigurării măsurilor de siguranță a cetățenilor și pentru fluidizarea traficului rutier.

Polițiștii rutieri vor acționa zilnic pentru fluidizarea traficului rutier şi, totodată, pentru prevenirea producerii de accidente. Aceștia vor folosi zilnic aparatura radar, aparatele etilotest și Drug Test, în vederea depistării șoferilor care încalcă regulile de circulație. În teren vor fi polițiști de la ordine publică, rutieră,  investigații criminale, investigare a criminalităţii economice, arme, explozivi și substanțe periculoase, criminalistică, iar în cazul unor situații deosebite, luptătorii de la acțiuni speciale sunt pregătiți să intervină.  Polițiștii de la ordine publică vor acționa pentru prevenirea și combaterea faptele antisociale.

Pe perioada “Sărbătorilor Iaşului”,  polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră după o asigurare temeinică, să evite efectuarea depășirilor care, în condițiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase şi, de asemenea, să respecte regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile meteo, de drum sau de trafic, este principala cauză de producere a accidentelor rutiere, în România.

În caz de nevoie, cetăţenii sunt rugaţi să ceară ajutorul apelând numărul unic de urgenţă 112.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;