5:14 pm - Monday May 1, 6451

Rapid – Poli Iaşi 3-2. Ieşenii, aproape de o remiză în Giuleşti

Rapid s-a impus vineri seară cu 3-2 (2-2) în Giuleşti, în faţa lui Poli Iaşi, după un meci care a avut de toate, pe lângă cele cinci goluri fiind consemnate două bare, un gol anulat de VAR şi un penalty ratat de către gazde. Întâlnirea i-a ţinut cu sufletul la gură pe cei aproape 8.000 de spectatori prezenţi din tribune, rezultatul final fiind incert până la ultima fază a meciului.

Ieşenii au început excelent întâlnirea, reuşind să deschidă scorul prin Sergiu Buş (min. 6), după un corner executat de pe partea dreaptă. După numai un minut, Alexandru Ioniţă înscrie după un şut din afara careului, însă golul este anulat de VAR pe motiv de offside. Gheorghiţă (min.12) putea face 2-0 pentru Poli, însă balonul expediat de atacantul Iaşului loveşte bara porţii apărată de Moldovan!

Giuleştenii reuşesc să restabilească egalitatea prin Claudiu Petrila (min. 22), cu un şut frumos din interiorul careului. Două minute mai târziu, gazdele preiau conducerea pe tabela de marcaj, după o acţiune lucrată excelent de Rrahamni şi finalizată de Alexandru Ioniţă. Cele două încasate în numai trei minute nu îi descurajează pe oaspeţi, care continuă să fie periculoşi în apropierea porţii gazdelor, insistenţa fiindu-le răsplătită prin golul lui Marchioni (min. 39). Alb-vinişiii puteau pleca în avantaj la vestiare, dacă Rahamni (min. 45+3) nu rata penalty-ul obţinut de Petrila, care fusese faultat în careu de Bordeianu.

În partea a doua, jocul a fost la fel de spectaculos ca în prima repriză, diferenţa pe tabela de marcaj făcând-o golul aceluiaşi Alexandru Ioniţă (min. 60), după ce Alin Roman a pierdut o minge la mijlocul terenului, Finalul de meci o găseşte pe Poli Iaşi în atac, moldovenii fiind aproape de egalare în minutul 90+1, când “capul” lui Vojtus din şase metri este respins in extremis în corner de către Moldovan!

Rapid – Poli Iaşi s-a încheiat 3-2, după unul dintre cele mai spectaculoase meciuri ale sezonului.

În urma acestui rezultat, Rapid a urcat pe locul 3 în clasament, cu 22 de puncte după 12 etape, în timp ce Poli Iaşi a rămas pe locul 12, cu 11 puncte.

La finalul meciului, tehnicianul oaspeţilor, Leo Grozavu, a declarat că nu are ce să le reproşeze elevilor săi şi că, cu puţină şansă, Poli putea pleca cu un punct de pe Giuleşti.

”Am avut în teren o echipă care s-a bătut pentru fiecare minge. A fost o luptă crâncenă, câștigată de echipa mai experimentată, care a știut să ne exploateze în anumite momente. Nu am ce să le reproșez băieților ca atitutudine. Sigur, facem greșeli care sunt inerente. Îi felicit pentru modul în care s-au angajat, s-au bătut.  Am jucat împotriva Rapidului, care a zdrobit multe echipe pe teren propriu. Am venit cu speranțe că putem să facem mai mult. Am avut șansă să egalăm chiar și la scorul de 3-2 pentru adversari. Rapid are jucători de clasă, foarte buni pentru campionatul României”, a afirmat Leo Grozavu.

Rapid: Moldovan – Braun. Săpunaru, Iacob, Borza – Oaidă, Albu, Alex. Alex Ioniţă (min. 76 Kait) – Funsho (min. 63 Papeau), Rrahamani, Petrila (min. 87 Cîrjan).

Poli Iaşi: Ailenei – Jatoba, Fl. Ilie, Samayoa (min. 65 Samayoa), Ispas – Marchioni, Bordeianu (min. 54 Belu)- Gheorghiţă (min. 54 Dumitru), Roman (min. 76 R. Ion), Luis Phelipe – Buş.

Campionatul se va întrerupe timp de două săptămâni, pentru a face loc meciurilor echipei naţionalei, următoarea întâlnire a Politehnicii Iaşi fiind programată joi, 19 octombrie, de la ora 20.00, în Copou, contra celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, meci restant din etapa a VI-a, după care duminică, 22 octombrie, de la ora 15-30, alb-albaştrii vor juca, tot pe teren propriu, în compania formaţiei FCU Craiova, în etapa a XIII-a a Superligii.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;