Concert extraordinar Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia 2023 în deschiderea stagiunii 2023-2024 a Ateneului Național din Iași

Vineri, 13 octombrie, de la ora 19:00, maestrul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert la Sala Unirii – Cinema Victoria,  în deschiderea stagiunii 2023 – 2024 a Ateneului Național din Iași. Concertul face parte din Turneul Național Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia 2023, ediția a V-a.

Biletele sunt disponibile pe Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia | Deschiderea Stagiunii 2023-2024 – Ateneu Iași (ateneuiasi.ro) și la casa de bilete a Ateneului din Iași.

Programul concertului de vineri, 13 octombrie, de la Iași, este unul eclectic, așa cum și-a obișnuit ansamblul publicul, cu muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, piese de pe coloane sonore ale mai multor filme celebre, cu valsuri, marșuri și cu lucrări de Mozart în variantă rock.

”Mă bucur că ajungem la Iași, abia așteptăm să ajungem în faţa publicului din inima Moldovei. Ne place când ajungem în toate colțurile țării să oferim tuturor românilor bucuria noastră de a cânta și de a fi alături de ei”,  spune violoncelistul Marin Cazacu, coordonatorul și inițiatorul Violoncellissimo.

După concertul de la Iași, Turneul Național Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia, va ajunge la Timișoara (19 octombrie), Arad (20 octombrie), Deva (21 octombrie), Cluj (22 octombrie), Ploiești (26 octombrie). Pe 28 noiembrie ansamblul va susține un concert la Madrid.

Violoncellissimo este ansamblul alcătuit din cei mai buni tineri violonceliști din țară, unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale românești din ultimii 20 de ani și s-a format la inițiativa renumitului violoncelist Marin Cazacu, care, alături de actuali și foști studenți ai săi, a deschis, astfel, un nou drum în promovarea muzicii și tinerilor talentați din România.

Marin Cazacu este directorul general al Filarmonicii George Enescu, profesor la Universitatea Națională de Muzică din București, iar în 1998 a fondat cvartetul Cellissimo, prezent pe scenele portugheze în 2013, la CCB (Lisabona) și Casa da Música (Porto). Maestrul Marin Cazacu a cântat alături de Ghennadi Rojdestvenski, Sergiu Comissiona, Horia Andreescu, Antoni Ros Marba, Vladimir Orlov, Radu Aldulescu, Jeremy Menuhin și alții. De asemenea, a avut multiple apariții la festivaluri internaționale precum cele de la Berlin, Hong- Kong, Macao, München, Milano, Osaka, Seoul, Tokio.

Detalii pe: www.violoncellissimo.ro

Violoncellissimo 2023 în concert

https://youtu.be/Q_MVYuUreSM

Spot video Violoncellissimo

https://youtu.be/ApVp8gOAiSE

ITINERAR

6 august, ora 20 – Sibiu – Piaţa Mare

18 august, ora 19:00 – Sinaia, Parcul Dimitrie Ghica – avanpremieră, în Festivalului “Enescu şi muzica lumii”

20 septembrie, ora 19:00 – Focşani, Teatrul Naţional, în Festivalul “Classic for teens”

7 octombrie, ora 19:00 – București, Ateneul Român

13 octombrie, ora 19:00 – Iaşi, Sala Unirii Cinema Victoria 

19 octombrie, ora 19:00 – Timişoara, Sala Capitol

20 octombrie, ora 19:00 – Arad, Palatul Culturii

21 octombrie, ora 19:00 – Deva, Casa de cultura

22 octombrie, ora 19:00 – Cluj Napoca, Auditorium Maximum, în Festivalul “Toamna Muzicală Clujeană”

26 octombrie ora 17.30 – Ploieşti, Palatul culturii Sala Coloanelor, în Ploieşti Jazz Festival

28 noiembrie – Madrid

Partener oficial: BRD Groupe Société Générale

Cu sprijinul: JTI

Producător: Pro Contemporania

Coproducator: Radio România

Sponsor: Alliance Healthcare

Partener : The Culture Club

Parteneri culturali: Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română, Filarmonica de Stat din Sibiu, Primăria Sinaia, Consiliul judeţean Vrancea, Asociaţia culturală Pro Patria Vox, Primăria Municipiului Focşani, Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti, Filarmonica din Timișoara, Ateneul Național din Iași, Sala cu Orgă din Chişinău, Filarmonica de Stat din Cluj Napoca, Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, Primăria Deva, Filarmonica din Arad, Filarmonica din Cluj-Napoca, Filarmonica din Ploieşti, Fundația Prietenii muzicii – Serafim Antropov.

Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Regional, Mediatrust, România TV, Liternet, Agenția de carte, Ziarul Metropolis, RFI, Cronicari digitali, www.demilioane.ro

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;