Trupa de teatru a Ateneului Naţional din Iaşi, pe scena Festivalului Internaţional de Teatru de la Maltepe (Turcia)

Ateneul Național din Iași va participa miercuri, 11 octombrie, de la ora 21:30, la Centrul Cultural Türkan Saylan Maltepe din Istanbul (Turcia), la Festivalul Internațional de Teatru de la Maltepe, cu spectacolul Prenumele, de Matthieu Delaporte și Alexandre de la Patelliere, în regia lui Radu Ghilaș. Ajuns la ce-a de-a V-a ediție, Festivalul Internaţional de Teatru de la Maltepe se poziționează printre cele mai apreciate evenimente de gen din Turcia, având ca scop înlăturarea prejudecăților culturale și apropierea diferitelor culturi internaționale.

Echipa Ateneului Național din Iași, alături de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, vor fi ambasadorii culturii române la ediția de anul acesta a Festivalului. De asemenea, trupa Teatrului Dramatic de Stat Ganja – Azerbaidjan, va susține o reprezentație a spectacolului „Regele moare” de Eugen Ionescu.  Pe lângă companii de teatru din Georgia, Portugalia și Turcia, în program regăsim workshop-uri, concerte și alte evenimente conexe menite să promoveze legăturile interculturale.

„Suntem onorați că am fost selecționați să participăm la acest festival. Echipa noastră se află pentru prima dată în Turcia și această invitație vine ca o încununare a muncii depuse de actori. Ne bucurăm că succesul de pe scena Ateneului a spectacolului „Prenumele” a făcut ca acesta să se joace în afara granițelor”, a declarat Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;