5:14 pm - Sunday April 29, 5240

Spitalul Clinic de Urgenţă “Prof. Dr. Nicolae Oblu” va fi dotat cu echipamente medicale de ultimă generaţie

Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași va achiziționa până la sfârşitul acestui an echipamente medicale de ultimă generație care vor face posibile intervenții chirurgicale de precizie și diagnostice avansate. Este vorba despre două aparate C-ARM 3D compatibile cu robotul Mazor X, un ecograf performant, de ultimă generație, un sistem computer tomograf cu 125 de slice-uri şi un aparat de radiologie fix digital.

Echipamentele de ultimă generație, achiziţionate prin intermediului unui proiect în valoare de 5.899.000 de lei derulat de Ministerul Sănătăţii, vor salva sute de vieți și vor permite echipei medicale din Iași să atingă noi performanțe în tratamentul afecțiunilor neurochirurgicale. Aceste instrumente avansate vor asigura precizia necesară în timpul intervențiilor chirurgicale complexe și vor facilita diagnosticul precoce al afecțiunilor cerebrale, ceea ce va crește șansele de recuperare ale pacienților.

Conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, personalul medical, dar si pacienții unității medicale aduc sincere mulțumiri Ministrului Sănătății, Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, pentru încrederea acordată specialiștilor neurochirurgi și pentru susținerea fără precedent a neuroexcelenței. Această investiție nu doar că aduce tehnică avansată în sistemul medical, ci și speranță și promite un viitor mai luminos pentru cei afectați de afecțiuni neurologice în România. Cu astfel de investiții se deschide o nouă eră în medicina din Iași și în întreaga țară, în care salvarea de vieți și îmbunătățirea calității tratamentelor devin priorități absolute. Investiția marchează un pas semnificativ în evoluția medicinei românești și promite un viitor mai sănătos și mai fericit pentru toți cetățenii, a declara Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă “Prof. Dr. Nicolae Oblu”.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;