“Hiperbola mistică a credinţei” – expoziţie de pictură găzduită de Palatul Roznovanu

În perioada octombrie – noiembrie, Palatul Roznovanu găzduieşte expoziția „Hiperbola mistică a credinței”, semnată de artiştii ieşeni Daniel Murgu, Mircea Ștefănescu și Doru Andrii. Vernisajul expoziţiei, organizată de Primăria Municipiului Iași în colaborare cu filiala locală a Uniunea Artiştilor Plastici din România şi inclusă în programul celei de-a XXXII-a ediții a Sărbătorilor Iașului, va avea loc miercuri, 11 octombrie, la ora 16.30.

„Expuse în preajma hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, lucrările sintetizează dimensiunea religioasă a artei, puterea divină prin care ne clădim o viață bună, pozitivă, bazată pe principii spirituale și morale. Construită într-un puternic spirit meditativ, expoziția ne oferă un moment de reflectare asupra profunzimii vieții, în fapt o căutare permanentă a infinitului, a spiritualității, a eternității”, explică dr. Mirela Ștefănescu, critic de artă

Artiștii expozanți sunt absolvenți ai Facultății de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași și cadre didactice, activând pe scena artistică națională de peste 25 de ani.

Activitatea artistică și de cercetare este materializată prin numeroase participări la expoziții de arte vizuale colective, simpozioane sau conferințe de specialitate, din tară și din străinătate, dar și prin expozițiile personale pe care le-au realizat de-a lungul carierei profesionale.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;