Meniu special pentru pacienţii internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase, de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva

Sărbătoarea ”Sfintei Cuvioase Parascheva” are dublă semnificație pentru personalul medical care activeaza în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Iaşi. Ne reamintește se ne uităm spre  noi, să mulțumim pentru ce avem și mai ales pentru sănătate(  un deziderat  și un scop suprem pentru care luptăm alături de pacienții nostrii zi de zi). Ne face să ne organizăm pentru cei pe care îi îngrijim să simtă sărbătoarea  în zi de hram al Spitalului care poartă numele Sfintei Cuvioase Parascheva, afirmă dr. Florin Roşu, managerul acestei unităţi medicale.

Astfel, pe 14 octombrie – de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva – pacienților cărora patologia pentru care sunt internați le permite un regim alimentar diversificat le va fi servit un meniu deosebit, stabilit împreună cu specialistul în nutriție și dietetic, aceştia urmând să aibă la masa de prânz ciorbă de perișoare, piure și friptură de pui la tavă cu salată de sfeclă roșie, în timp ce desertul va consta într-o felie de cozonac și mere.

 “Ne-am gândit, de asemenea, şi la cei care poate și-ar fi dorit să participe la slujba de Sfânta Parascheva, dar afecțiunile de care suferă și pentru care sunt internați nu le permite acest lucru. De aceea, preotul misionar al spitalului nostru care, constant, este alături de cei în suferință, va oficia o slujbă și va cuvânta rugăciuni  pentru bolnavi dar și pentru  cei care îi îngrijesc, atât personalul medical cât și auxiliar. Facem tot ce ține de noi pentru ca pacienții să treacă mai ușor de perioada spitalizării, iar starea de spirit este un aliat important în complianța  față de tratament a acestora, în dorința de a se însănătoși și a-și relua viața și activitățile de zi cu zi cât mai repede”, a precizat dr. Florin Roşu.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;