Aproximativ 360.000 de persoane au trecut pe la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva

Aproximativ 360.000 de persoane au trecut pe la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, perioada de afluență maximă a pelerinilor fiind înregistrată pe data de 14 octombrie, când culoarul de acces către raclă număra circa 70.000 de persoane, iar lungimea rândului se întindea pe o distanţă de peste 5 kilometri și timpul de așteptare era cuprins între 20 și 24 de ore, potrivit estimărilor organizatorilor.

În cele nouă zile ale pelerinajului, personalul din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (Poliţie şi Jandarmerie) precum şi al Poliției Locale Iași a acționat proactiv, cu accent pe prevenirea și combaterea faptelor antisociale, asigurării protecției tuturor persoanelor aflate în spațiul public, astfel încât aceștia să beneficieze de condiții de siguranță la toate evenimentele la care au participat.

Situațiile care au necesitat aplicarea măsurilor contravenționale au fost înregistrate în special în afara sau în apropierea zonelor de afluire, drept pentru au fost aplicate 246 de sancțiuni contravenționale în valoare de 43.250 lei și au fost constatate cinci infracțiuni.

O atenție deosebită a fost acordată asigurării primului ajutor. Astfel, echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim ajutor aflate la postul medical avansat deservit de personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Iași și de cel al UPU-SMURD Iași au acordat sprijin participanților în 641 de situații cu afecțiuni medicale diverse (exemplu: dureri abdominale, toracice, insuficiență respiratorie, gonartroză, lipotimie, hipertensiune arterială, hipoglicemie, fractură piramidă nazală, crize comițiale, luxații membre, vărsături, viroză respiratorie, etilism acut, cefalee, sincopă, stare hipotimică, nevralgie intercostală, criză epileptică).

În 56 de situații cu afecțiuni medicale diverse a fost nevoie de investigații medicale de specialitate, astfel că 56 de persoane au fost transportate la spital.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;