Florin Gorgos, câştigător al premiului pentru cel mai talentat tânăr actor la Festivalul Internaţional de Teatru de la Maltepe

Ateneul Național din Iași a participat săptămâna trecută la Festivalul Internațional de Teatru de la Maltepe (Istanbul), cu spectacolul “Prenumele”, după “Le prenome”, de Matthieu Delaporte și Alexandre de la Patelliere, în regia lui Radu Ghilaș.

Festivalul se poziționează printre cele mai apreciate evenimente de gen din Turcia, având ca scop înlăturarea prejudecăților culturale, apropierea diferitelor culturi internaționale și promovarea legăturilor interculturale.

Evenimentul care s-a desfășurat miercuri, 11 octombrie, de la ora 21:30, la Centrul Cultural “Türkan Saylan” din Maltepe, a reprezentat un real succes pentru echipa artistică implicată în proiect. Reprezentația din Maltepe a marcat și debutul actorului Florin Gorgos în rolul “Vincent Larchet”, care i-a adus unul dintre cele mai importante premii ale festivalului – „Young Talent Actor Award”.

„Sunt extrem de mândru de reușita colegilor mei, în special de cea a lui Florin, un actor tânăr, extrem de talentat. Sunt sigur că acest premiu îl va motiva și mai mult pe viitor și îi va aduce roluri care să îl pună în valoare ca artist pe scena Ateneului și de ce nu, și pe alte scene din țară”, a declarat Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;