Copiii de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 14 vor învăța să colecteze selectiv deșeurile

220 de preșcolari de la Grădinița cu Program Prelungit (GPP) nr. 14 din municipiul Iaşi vor fi antrenați în activități și jocuri interactive pe teme ecologice, joi, 19 octombrie, începând cu ora 10.00.  După un film de animație prezentat de PENNY| REWE România, copiii vor învăța prin jocuri de rol cum să colecteze selectiv, care sunt efectele asupra poluării mediului înconjurător și beneficiile reciclării, în cadrul proiectului pilot „RECICLĂM DE MICI!”.

Tot în aceeaşi zi, copiii vor fi încurajați să aducă la grădiniță obiecte care pot fi reciclate fiind recompensați cu premii consistente oferite de partenerul nostru. PENNY| REWE România va amenaja un spațiu destinat colectării selective și reciclării destinat copiilor, dar va oferi și jocuri tematice fiecărei grupe de preșcolari.

La acţiune vor participa, alături de organizatori, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Iași, Primăriei Municipiului Iași, manageri ai instituțiilor de învățământ preșcolar din municipiul Iași, precum şi reprezentanți ai părinților și ai comunității locale.

Inițiativa proiectului „RECICLĂM DE MICI!” aparține directorului unității de învățământ, prof. Ana-Maria Irina, în urma colaborării cu Dan Crișan, Director Național de Vânzări PENNY| REWE România în cadrul Programului Academia de Leadership și Management Școlar inițiat de Asociația pentru Valori în Educație.

Proiectul RECICLĂM DE MICI!, proiect pilot în parteneriat cu PENNY| REWE România, nu este singura inițiativă de acest sens, Grădinița cu Program Prelungit nr. 14 Iași fiind beneficiara proiectului european „Eco-aptitudini pentru preșcolari!” 2023-1-RO01-KA122-SCH-000121638, finanțat din fondurile aferente Programului Erasmus+ în cadrul Actiunii  Cheie 1 – Proiecte de mobilitate  în domeniul educației, centrat de asemenea pe dezvoltarea abilităților ecologice la preșcolari.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;