Proiecţie de gală a filmului „Playback”, la Cinema “Ateneu”

După avanpremiera de la “Serile Filmului Românesc”, documentarul “Playback”, regizat de Iulia Rugină, rulează în prezența echipei la Iași. Proiecția de gală va avea loc duminică, 22 octombrie, de la ora 18.00, la Cinema “Ateneu”, în prezența regizoarei Iulia Rugină și a artistului Sorin Lupașcu (protagonist).

Filmul este construit în jurul unuia dintre cei mai cunoscuți DJ ai vremurilor acelora, Sorin Lupașcu. Este un portret din prezent al unui om a cărui călătorie prin viața și-a căpătat propriul soundtrack. Prin materiale de arhivă și imagini din prezent, “Playback” recreează o cronologie selectivă a întâmplărilor muzicale care au schimbat fața unei societăți, din România comunistă a anilor ’80, până la democrația din prezent.

“Playback” e un documentar în care muzica (hiturile românești și internaționale ale anilor ’80) și imaginile de arhivă (descoperite în arhivele Televiziunii Române) joacă un rol foarte important în atragerea unui public cât mai divers – atât cei ce își reamintesc discotecile anilor respectivi, cât și cei ce le descoperă pentru prima oară, în film.

„Mi se pare că istoria emoţională a unei ţări, văzută prin ochii locuitorilor ei, se topeşte de multe ori în prezent. Lucrurile evoluează atât de fin, încât uneori e greu de delimitat unde s-a sfârşit ceva şi unde a început altceva. Filmul scoate la iveală o perioadă pe care istoria a plasat-o între paranteze, o perioadă prea puţin cunoscută şi centralizată în documente. Scopul meu a fost să înţeleg prezentul prin felul în care se relevă trecutul, prin oameni şi muzica ce le-a însoţit existenţa. M-am adresat întotdeauna publicului prin filmele mele. Muzica a jucat un rol foarte important în toate. E prima dată când un film de-ale mele conţine atât de multă muzică, e prima dată când vorbesc direct despre ea şi mi-aş dori să vorbesc cât mai multor oameni”, afirmă Iulia Rugină.

Biletele sunt puse în vânzare la prețul de 20 lei și pot fi achiziționate de pe https://cinemaiasi.ro/film/playback/ și de la casieria Ateneului din Iași.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;