Poli Iaşi – Sepsi Sf. Gheorghe 1-0. Ieşenii, la prima victorie pe teren propriu în campionat

Poli Iaşi a dispus joi seara, scor 1-0 (0-0), de Sepsi Sfântu Gheorghe, în Copou, într-o partidă restantă din etapa a VII-a a Superligii, bifând astfel prima victorie pe teren propriu în campionat. Unicul gol al partidei a fost înscris de Luis Phelipe (min. 48), introdus inspirat de antrenorul Leo Grozavu, la pauză, în teren, în locul lui Andrei Ciobanu.

Întâlnirea a început cum nu se putea mai rău pentru ieşeni, după ce arbitrul Andrei Chivulete a dictat penalty pentru oaspeţi, în minutul 3, în urma unul fault comis de Katanec asupra lui Ştefănescu. Zeiţa Fortuna a fost însă de partea gazdelor, Cosmin Matei ratând lovitura de la 11 metri, după ce a trimis balonul în transversală!

În minutul 14, Sergiu Buş este aproape de deschiderea scorului, după o combinaţie frumoasă în careul mic, însă Niczuly intervine salvator în ultimul moment. Cosmin Matei este foarte aproape de a-şi răscumpăra greşeala după ratarea penalty-ului în minutul 25, însă balonul expediat de mijlocaşul oaspeţilor nimereşte plasa laterală. În ultimul minut al primei reprize, Alin Roman prinde un şut sănătos din afara careului, însă goal keeper-ul covăsnenilor este din nou la post.

Imediat după pauză (minutul 48), Marchioni îl găsesşte excelent în careu pe Luis Phelipe, iar brazilianul  îndeplineşte o singură formalitate, introducând balonul, cu latul, în poartă: 1-0.  Trei minute mai târziu, acelaşi Luis Phelipe, care a intrat foarte bine în joc, centrează perfect în careu de pe partea stângă, însă Sergiu Buş trage mult peste transversală.

În minutul 64, Luis Phelipe se distrează cu apărarea oaspeţillor însă balonul trimis de brazilian trece de puţin pe lângă poartă. În minutul 81, Renţa centrează perfect de pe partea stângă în careu, de unde Debeljuc îl învinge pe Ailenei, însă golul este anulat de VAR. Ultima ocazie a meciului aparţine ieşenilor, autor Alin Roman (minutul 90), care bine servit în careu de Luis Phelipe, nu mai are forţa de a introduce balonul în plasă.

Victorie meritată a gazdelor, care în urma acestui rezultat urcă pe locul 10 în clasament, cu 14 puncte, la fel ca Oţelul Galaţi, însă cu un golaveraj mai slab.

Poli Iaşi: Ailenei – Katanec, Fl. Ilie, Ispas (min. 90+2 Gheorghiţă) – Martac (min. 74 Itu), Bordeaianu, Marchioni, Roman (min. 90+2 Jatoba), Ştefanovici – A. Ciobanu (min. 46 Luis Phelipe), Buş (min. 90+6 Harrison).

Sepsi: Niczuly – Aganovici (min. 74 Varga), Bălaşa, Ninaj, Fl. Ştefan – I. Gheorghe, Rodriguez (min. 61 Debeljuc), Renţa – Matei (min. 61 Alimi), Şafranko (min. 61 Rondon), Ştefănescu.

Următorul meci al ieşenilor este programat duminică, 22 octombrie, de la ora 15.30, tot în Copou, împotriva formaţiei FCU Craiova, în cadrul etapei a XIII-a a Superligii.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;