Continental dezvoltă tehnologiile viitorului în parteneriat cu instituțiile de învățământ din România

Pentru Continental, implicarea în educație este o direcție strategică, astfel că, de peste 20 de ani, compania derulează numeroase parteneriate cu instituțiile de învățământ din România pentru a asigura un cadru modern de lucru după finalizarea studiilor tinerilor care doresc să dezvolte tehnologiile viitorului.

“În colaborare cu universitățile și partenerii din sistemul de învățământ preuniversitar am continuat la nivel național să susținem dezvoltarea educației în comunitățile în care activăm. Astfel, fie că vorbim despre introducerea de noi materii în curricula universitară, care să poată susține nevoia din ce în ce mai mare de specialiști în industrie, precum și implicarea companiei în inițierea și derularea cu succes a școlii profesionale duale, suntem activi pentru a ne asigura că toate demersurile vor crea un impact pozitiv în societate și în industrie. Avem în desfășurare parteneriate strategice cu universităţile, iar cum maşina devine acum un sistem definit de software, avem nevoie de oameni specializaţi în software, IT, tehnologie cloud, securitate cibernetică, big data, inteligenţă artificială”, spune Dr. Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Circa 1.000 de studenți participă la stagii de internship la sediile companiei din România și la alte activități organizate de companie precum programe de practică, concursuri, vizite și prezentări. Mai mult decât atât, studenților în internship li se adaugă alții care sunt susținuți de companie prin burse de studiu și de cercetare sau care urmează cursuri ținute de specialiștii Continental la cele 20 de universități partenere.

În Iași, Continental a dezvoltat un parteneriat solid cu mediul academic local, atât cu Universitatea Tehnică “Gh. Asachi”, cu Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, cât și cu universitățile din regiune: Universitatea „Ștefan cel Mare din Suceava” și „Dunărea de Jos“, Galați.

Programe de masterat și materii opționale adaptate cerințelor pieței muncii

Peste 100 de studenți au optat la facultate pentru disciplina “Ingineria software specifică automobilelor” (ISSA), dezvoltată de Continental Iași în parteneriat cu Facultatea de Automatică și Calculatoare și cu Facultatea de Informatică. Zece specialiști din Continental Iași au susținut laboratoare în cadrul celor două facultăți, punând astfel bazele viitorilor experți din industria automotive.

Disciplina “Ingineria software specifică automobilelor” este dedicată studenților din anul trei. Prin intermediul disciplinei, studenții s-au familiarizat cu principii de conducere automată, sisteme avansate de asistență pentru șofer, siguranță, securitate și cu produse de telematică, infotainment, unități pentru controlul ușilor / luminilor / trapelor etc.

În continuarea ciclului de licență, la facultățile “Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației“ și „Automatică și Calculatoare“, studenții pot opta pentru programe de masterat dedicate tehnologiilor din industria automotive.

Competiții studențești

iDEAS Engineering Competition este o competiție organizată de Continental Iași, care se adresează studenților cu profil tehnic și pasionaților de tehnologie. Concurenții construiesc un prototip de mașină autonomă, respectând specificațiile hardware, software și mecanice. În plus prototipurile trebuie să se descurce în condiții de trafic semaforizat și cu alți participanți la trafic: să recunoască regulile de circulație și culoarea semaforului, să oprească la stația de alimentare etc.

Valoarea premiilor se ridică la 9500 de euro. Finala competiției va avea loc sâmbătă, 21 octombrie 2023, la sediul Continental Iași, în intervalul 10.00 – 17.00.

Program de practică de vară

În vara acestui an, un număr record de 128 de studenți au făcut parte din programul Summer Practice. Timp de două luni, studenții au lucrat la proiecte practice din ariile de dezvoltare software, hardware, machine learning, security, testare, embedded systems etc., iar o parte dintre ei rămân să lucreze mai departe în companie.

În plus față de cunoștințele practice dobândite, studenții se pot familiariza cu modul de lucru într-o companie, începând cu experiența unui proces de recrutare și selecție, până la implicarea în proiecte alături de echipă și evaluarea finală.

Burse de studiu și burse doctorale

În anul universitar 2022-2023, Continental Iași a oferit 17 burse de merit studenților cu rezultate academice bune din Suceava și Iași și 3 burse doctorale.

Bursele de merit au fost acordate studenților de la facultățile cu profil tehnic, specializări precum Automatică și Calculatoare, Electronică și Telecomunicații, Inginerie Electrică, Mecanică, Informatică sau Matematică, pe baza rezultatelor obținute la facultate.

În urma participării în program, studenților bursieri li s-a oferit oportunitatea de a deveni angajați Continental Iași.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;