Poli Iaşi – FCU Craiova 1-1. Ieşenii au jucat doar o repriză

Poli Iaşi nu a mai repetat jocul bun prestat în urmă cu trei zile împotriva lui Sepsi, care i-a adus prima victorie pe teren propriu din acest campionat, decât în prima repriză a întâlnirii cu FCU Craiova, disputat duminică în Copou. Elevii lui Leo Grozavu, suspendat pentru acest meci în urma cartonaşului roşu primit joi, nu au reuşit decât un rezultat de egalitate, scor 1-1 (1-0), în faţa unei trupe la care şi-a făcut debutul ca antrenor principal Giovanni Constantino, un italian în vârstă de 39 de ani, venit în această săptămână în Bănie de la o formaţie din liga secundă din Cipru.

La fel ca în meciul cu Sepsi, ieşenii au început excelent întâlnirea cu oltenii, Alin Roman reuşind să deschidă scorul în minutul 12, cu un şut frumos de la 30 de metri, după o pasă a lui Luis Phelipe. În minutul 19, Bahhasa îl învinge pe Ailenei, însă golul oaspeţilor este anulat de VAR pe motiv de offside. Ştefanovici (min. 32) putea face 2-0, însă balonul trimis de acesta de la cinci metri este respins peste poartă de Gurău! Trei minute mai târziu este rândul oaspeţilor să treacă pe lângă gol, Compagnucci nereuşind să plaseze balonul pe lângă Ailenei din marginea careului.

În repriza secundă, jocul scade foarte mult în intensitate, ambele formaţii întrecându-se în greşeli şi faulturi dure la mijlocul terenului. În minutul 64, Ailenei iese curajos la 20 de metri de poartă şi îl faultează pe Chiţu, balonul trimis de atacantul oltean fiind respins ulterior de pe linia porţii, cu capul, de Martac! Arbitrul Iulian Dima îi arată iniţial cartonaşul roşu portarului gazdelor, însă după vizionarea fazei puse la dispoziţie de VAR anulează sancţiunea şi îi arată galben lui Ailenei. Lacroix, de la oaspeţi, este eliminat de pe teren în minutul 66, după ce fundaşul Craiovei a primit al doilea galben. În minutul 85, Itu îl găseşte excelent la marginea careului pe Alin Roman, însă şutul acestuia nu nimereşte spaţiul porţii. Când partida se îndrepta către al doilea succes al gazdelor pe teren propriu, Ibrahim (min. 90+1) prinde o “ghiulea” de la 35 de metri, prin care îl învinge pe Ailenei.

S-a încheiat Poli Iaşi – FCU Craiova 1-1, după un joc în care gazdele au jucat doar o repriză, în timp ce oaspeţii au crezut în şansa lor până la ultimul fluier al arbitrului, reuşind să plece cu un punct din Copou, deşi au jucat mai mult de o jumătate de oră în inferioritate numerică.

Poli Iaşi: Ailenei – Martac, Fl. Ilie, Katanec, Ispas – Marchioni, Bordeianu (min. 84 Itu), Roman (min. 89 R.Ion), Ştefanovici (min. 46 Gheorghiţă) – Luis Phelipe (min. 46 Vojtus), Buş (min. 89 A. Ciobanu).

FCU Craiova: Gurău – Compagnucci, Lacroix, Henriques, Padula (min. 56 Mascarenhas) – Achim, Albu (min. 56 Buta) – Bahassa (min. 72 Ibrahim), Chiţu, Van Durmen (min. 87 Pop) – Blănuţă (min. 56 Sidibe).

În urma acestui rezultat, Poli Iaşi a urcat pe locul 9 în clasament, cu 15 puncte (4 victorii, 3 egaluri, 6 înfrângeri, golaveraj 15-19).

Etapa viitoare, ieşenii vor întâlni vineri, 27 octombrie, de la ora 20.30, în deplasare, pe Dinamo.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;