Lecţie de educaţie civică organizată de Serviciul de evidenţă a persoanelor Iaşi

90 de elevi cu vârsta între 13 şi 4 ani vor fi prezenți, joi, 26 octombrie, şi vineri, 29 octombrie, la sediul Serviciului de evidență a persoanelor Iași. din Iulius Mall, în cadrul unei acţiuni care are ca scop cunoașterea modalităţii de obţinere a primului act de identitate.

Activitatea, numită generic “PRIMUL MEU ACT DE IDENTITATE”, este inclusă în cadrul programului naţional “Şcoala altfel” şi reprezintă o inițiativă unică în țară și este o lecţie de educaţie civică interactivă cât şi un exerciţiu de transparentizare a activităţii unui serviciu de interes public.

“Împreună vom efectua o programare online, vom parcurge și explica toate rubricile cererii pentru eliberarea actului de identitate, vom prelua imaginea și la final vom premia pe cei prezenți cu Diploma de identitate”, a declarat Marius Bodoga, directorul executiv al Direcţiei Locale de de Evidenţă a Persoanelor (DLEP) Iaşi.

“La activităţile desfăşurate la sediul nostru vor participa 90 de tineri de la Școala Alexandru cel Bun și Ștefan Bîrsănescu din Iași. Aceștia vor afla aspecte legale şi procedurale privind eliberarea actului de identitate la împlinirea vârstei de 14 ani. În cadrul sesiunii de întrebări și răspunsuri vom dezbate aspecte de interes din domeniul stării civile și al evidenței persoanelor cât și ultimele noutăți cu privire la Cartea electronică de identitate”, a mai precizat directorul executiv al DLEP Iaşi.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;