5:15 pm - Sunday May 12, 6915

Ziua Armatei Române, sărbătorită la Iaşi în prezenţa autorităţilor

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită miercuril, 25 octombrie, printr-o serie de ceremonii organizate în toate garnizoanele, precum şi în cimitirile unde sunt îngropaţi soldaţii români căzuţi  la datorie. La Iaşi, Ziua Armatei a fost marcată la sediul comandamentul Brigăzii 15 Mecanizată “Podu Înalt”, în cadrul unei ceremonii oficiale, la care au fost prezenţi reprezentanții autorităților locale, alături de şefii Armatei.

“Astăzi nu este vorba doar despre noi, este vorba despre România, este vorba despre Armata României și este vorba de noi, de toți cei care astăzi îmbrăcăm uniformă militară, de cei care au îmbrăcat uniforma militară înaintea noastră și este vorba de eroii noștri. Avem o armată puternică, avem o armată pregătită, iar Brigada 15, cu sediul comandamentului aici în Iași, face parte din această armată pregătită. Vrem să transmitem tuturor ieșenilor, vrem să transmitem românilor mesajul cel mai important, Armata României este gata, este pregătită, este la datorie și aveți încredere în noi că vom fi alături de România și de poporul nostru”, a spus, în alocuţiunea sa, colonelul Claudiu Tamaș, comandantul Brigăzii 15 Mecanizate “Podu Înalt”.

”Am avut onoarea de a fi alături de militarii ieșeni la manifestările organizate de Brigada 15 Mecanizată ”Podu Înalt”. Sunt oamenii care se pregătesc în fiecare zi pentru apărarea patriei. Suntem contemporani cu evenimente pe care nu credeam să le mai vedem în secolul 21. Cu atât mai important este, pe de o parte să apreciem și să apărăm valorile democratice, iar pe de altă parte să fim conștienți că pentru a ne bucura în pace de libertate este nevoie de securitatea oferită de o Armată bine pregătită și dotată, care să facă față provocărilor din întreaga lume. Suntem membri NATO, cea mai puternică alianță politico-militară din lume. NATO reprezintă pentru România cea mai puternică garanție de securitate. Astăzi, ne amintim de tot ceea ce a însemnat #Armata în istoria României, de sacrificiile soldaților noștri, de modul în care Armata a reușit să fie alături de români și să reprezinte un adevărat pilon al statului și al apărării valorilor noastre naționale. Aducem, de asemenea, un pios omagiu tuturor românilor care au luptat pentru patrie și au plătit prețul suprem, intrând pentru totdeauna în galeria eroilor neamului! Cinste eroilor! La mulți ani Armatei României!”, a transmis prefectul județului Iași, Bogdan Cojocaru.

“Au trecut 79 de ani de la eliberarea teritoriului României de sub ocupația nazistă, iar în acest an celebrăm Ziua Armatei Române într-un context chiar mai dramatic decât cel de anul trecut.  Dacă în 2022, Rusia a pornit un război devastator împotriva Ucrainei, zdruncinând întreaga Europă, chiar în această lună organizația teroristă Hamas a atacat și provocat Israelul, semănând moarte și teroare în Țara Sfântă și aducând îngrijorare nu doar în Orient, ci în întreaga lume. Am privit cu imensă oroare crimele abominabile săvârșite asupra unor civili nevinovați și ne-am alăturat, cu sufletul, tuturor celor care au cerut înlocuirea șuieratelor de bombe cu glasul rațiunii.  Parte a structurilor NATO, Armata Română veghează ca aceste conflicte să nu escaladeze, ca aceste războaie să nu facă și mai multe victime în rândul civililor, în așa fel încât pacea și liniștea să fie restabilite cât mai curând. În aceste vremuri tot mai tulburi, am deplină încredere în profesionalismului militarilor noștri, cei care duc mai departe curajul și devotamentul eroilor români care au apărat țara cu prețul vieții lor. De ziua ei, onoare Armatei Române!”, se arată în mesajul adresat de primarul Mihai Chirica.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;