5:14 pm - Monday April 29, 1191

Iaşul, gazda celei de-a IX-a ediţii a Conferinţei Naţionale a Societăţii Române de Medicină de Urgenţă

În perioada 25 – 28 octombrie, la Palatul Culturii din Iaşi are loc cea de-a IX-a ediţie a Conferinţei Naţionale a Societăţii Române de Medicină de Urgenţă şi Catastrofă din România, evenimentul care marchează împlinirea a 30 de ani de existenţă a specialităţii medicină de urgenţă în România.

Organizatorii evenimentului sunt Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa”, Societatea de Medici și Naturaliști Iași, Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare Iași, Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Spiridon” Iași, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al Județului Iași, Societatea de Medicină de Urgență și Catastrofă din România, Colegiul Medicilor din Iași, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști Moașelor și Asistenților Medicali din România şi Fundația pentru SMURD.

Tematica științifică va aborda următoarele subiecte de interes major pentru toți medicii urgentişti și nu numai: resuscitarea cardiopulmonară, terapii actuale în medicina de urgență, rezident în Medicina de Urgență – atunci și acum,  cazuri clinice de urgență prezentate și comentate, interacțiunea cu specialitățile medicale fondatoare, implementarea ghidurilor în practica medicinei de urgență.

La eveniment s-au înscris peste 500 de medici primari, specialiști și rezidenți din țară, din specialitatea medicină de urgenţă, dar şi din alte specialităţi conexe. Evenimentul este deschis, de asemenea, asistenţilor medicali care activează în zona medicinei de urgenţă.

Preşedinţii de onoare ai evenimentului sunt: Dr. Raed Arafat (Secretar de Stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență – Ministerul Afacerilor Interne) şi Prof. Dr. Viorel Scripcariu (Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași). Preşedintele executiv al conferinţei este dna. Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, Șeful Departamentului UPU-SMURD – Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;