PHINIA a contribuit cu 30.000 euro pentru Centrul de Excelență în Robotică de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare

Compania este implicată activ în modernizarea și retehnologizarea laboratoarelor și spațiilor educaționale din învățământul tehnic,  superior. PHINIA și-a luat angajamentul să susțină financiar cele mai bune proiecte de dezvoltare academică, inovare și cercetare, pentru a contribui la dezvoltarea pe orizontală și verticală a unui parteneriat puternic în sistemul educațional și mediul de afaceri; totul pentru beneficiul studenților și ai viitorilor specialiști.

Centrul de Excelență în Robotică și Sisteme Inteligente al Facultății de Automatică și Calculatoare este cea mai bună dovadă că acest gen de parteneriat poate funcționa la parametri optimi și adaptat la cerințele pieței.

”Decalajul tehnologic din învățământ poate fi redus și prin implicarea noastră, a companiilor. Rolul PHINIA este să fie punctul de sprijin pentru studenții pasionați de automotive; iar un centru de excelență este absolut necesar fiindcă permite facultății să creeze un cadru ideal unde se întâlnesc tehnologiile industriale cu experiența și curiozitatea studenților. Această interacțiune academică îi ajută pe viitori ingineri să învețe mai repede și mai bine rolul sistemelor inteligente, automatizate, în industrie și le creează avantaje competitive pe piața muncii. Politica PHINIA este să investească acum, în prezent, pentru a oferi studenților un viitor de succes!”, afirmă Dan Țețu, director general fabrica PHINIA Iași.

„Robotica și sistemele inteligente sunt domenii în rapidă dezvoltare și necesită abordări interdisciplinare pentru a răspunde eficient provocărilor complexe din industrie și cercetare. Prin reunirea expertizei de la facultățile care au diverse competențe în domeniul roboticii precum Facultatea de Automatică și Calculatoare, Facultatea de Mecanică, Facultatea de Construcții de Mașini și Facultatea de Inginerie Electrică, un astfel de centru va putea să dezvolte și să ofere în condițiile noii legi a educației o micro-specializare în Robotică și Sisteme Inteligente, ce cuprinde cunoștințe și competențe din domenii diverse precum automatică, calculatoare și tehnologia informației, mecatronică, inginerie electrică și nu numai”, a mai precizat conf. univ. dr. ing. Cătălin Dosoftei.

Centrul de Excelență în Robotică și Sisteme Inteligente a fost modernizat pe baza unei finanțări în valoare de 30.000 euro, oferită în urma unui concurs de proiecte. Cu acești bani au fost achiziționate licențe software și echipamente precum celule robotice educaționale model FANUC sau sisteme de tip concentrator I/O analogice și digitale pentru interconectarea celulelor. Suplimentar, s-a achitat parțial o platforma mobilă omnidirecțională pentru realizarea interconectării tuturor celor 3 roboți (2 existenți și unul nou).

PHINIA utilizează zilnic cele mai avansate tehnologii în robotică și sisteme inteligente industriale disponibile astăzi, pentru a produce sisteme de combustie de înaltă calitate și precizie. Fluxurile de producție integrează sisteme automatizate, care au nevoie de cei mai buni specialiști și absolvenți pentru a funcționa la nivel înalt.

Despre PHINIA

PHINIA este un furnizor independent, lider de piață pentru soluții și furnizor de componente premium, cu peste 100 de ani de experiență în producție și conexiuni de afaceri în industrie, cu un portofoliu de mărci puternice care include Delphi, Delco Remy® și Hartridge. Cu 12.900 de angajați în 44 de locații din 20 de țări, PHINIA are sediul central în Auburn Hills, Michigan, SUA.

Lucrând în domeniul vehiculelor comerciale și al aplicațiilor industriale (vehicule de tonaj mare și mediu, camioane, vehicule pentru construcții de infrastructură, aplicații marine, agricole și industriale) și al vehiculelor ușoare – autoturisme, autoutilitare, și vehicule utilitare sport), dezvoltăm sisteme de combustibil și piese de schimb care asigură funcționarea motoarelor cu combustie la performanțe maxime, cât mai curat cu mediul și mai eficient posibil, investind în același timp în tehnologii viitoare care vor debloca potențialul combustibililor alternativi.

Oferind ceea ce piața are nevoie astăzi, pentru a deveni mai eficientă și mai sustenabilă, dezvoltând în același timp produse și soluții inovatoare pentru un viitor mai curat, suntem partenerul preferat al unei game variate de clienți industriali și de pe piața secundară, care ne sprijină în călătoria noastră comună către un viitor neutru și fără emisii de carbon.

(Delco Remy® este o marcă înregistrată a General Motors Corporation, licențiată de BorgWarner PDS (Anderson) LLC)

PHINIA în România

Unitatea de producție din parcul industrial Miroslava, județul Iași, este singura fabrică PHINIA din România; fiind totodată un partener de tradiție și unul dintre furnizorii principali din industria automotive. Aici sunt realizate pompe și injectoare personalizate pentru cei mai mari producători de vehicule la nivel mondial. Produsele PHINIA realizate în Iași sunt exportate în proporție de 100%, fiind livrate că clienții de pe 4 continente.

Fabrica PHINIA Iași liderul industriei automotive din regiune și unul dintre cei mai importanți agenți economici din perspectiva investițiilor realizate și volumului de produse exportate. Performanțele sale au fost recunoscute prin premiile de excelență Forbes acordate pentru excelență în dezvoltare regională, management și performanță. În prezent, în fabrica PHINIA Iași se desfășoară 3 programe de învățământ dual precum și un amplu parteneriat educațional cu Universitatea Tehnică din Iași.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;