5:14 pm - Sunday April 29, 2700

Wizz Air a livrat o nouă aeronavă Bazei de la Iaşi

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa și cea mai sustenabilă din punct de vedere ecologic pe plan global, este încântată să anunțe că baza de la Iași a întâmpinat cea de-a a cincea aeronavă pe data de 29 octombrie. Odată cu această decizie, compania aeriană oferă un total impresionant de 24 de destinații, conectând Aeroportul Internațional Iași cu orașe din toată Europa. Biletele sunt deja disponibile online pe wizzair.com și prin intermediul aplicației pentru mobil.

Alocarea noii aeronave A321 NEO va permite companiei aeriene să crească frecvența pe următoarele rute: trei zboruri pe săptămână către Liverpool și Berlin, cinci zboruri pe săptămână către Barcelona, Dortmund și Bologna, precum și zboruri zilnice către Paris și Bruxelles. De asemenea, compania aeriană mărește numărul de zboruri de la șapte la nouă frecvențe pe săptămână către Milano, oferind astfel mai multe opțiuni de călătorie clienților săi.

În total, Wizz Air operează în prezent 22 de rute low-cost din Iași către 12 țări din Europa, investind continuu în dezvoltarea rețelei. Compania aeriană conectează Iașiul cu Bruxelles, Larnaca, Billund, Copenhaga, Basel, Paris, Dortmund, Memmingen, Tel-Aviv, Bologna, Catania, Milano, RomaTorino, Veneția, Eindhoven, Liverpool, Londra, Barcelona, Madrid și operează cu succes rutele nou lansate către Istanbul și Berlin. Wizz Air rămâne dedicată Iașiului, pieței românești și ofertei de servicii excelente, asociate cu tarife reduse, pentru pasageri săi.

Prin alocarea celei de-a cincea aeronave la bază, Wizz Air își consolidează poziția drept cea mai mare companie aeriană care operează de la Iași, reafirmându-și angajamentul față de aeroport și față de clienții săi din România. Acest lucru reflectă dedicarea continuă a companiei aeriene de a oferi pasagerilor destinații populare și tarife ultra-reduse, într-un mod sustenabil. În plus, expansiunea Wizz Air continuă în întreaga rețea, prin adăugarea mai multor aeronave flotei sale moderne și sustenabile, care atinge o vârstă medie de doar 4,2 ani.

 „Rămânem dedicați pieței românești și ne angajăm să oferim clienților cele mai bune opțiuni de călătorie la tarife low-cost. Operațiunile cu noua aeronavă alocată bazei noastre din Iași vor susține mai bine rețeaua Wizz Air în România și ne vor ajuta să ne îndeplinim datoria de a asigura o experiență de călătorie sigură și plăcută. Așteptăm cu nerăbdare să ne întâmpinăm pasagerii români la bordul noului nostru Airbus A321 de la Iași!, afirmă Valeria Bragarenco, Corporate Communications Manager la Wizz Air.

„Noua aeronavă Airbus A321 care s-a alăturat flotei existente marchează o nouă etapă în dezvoltarea transportului aerian din Iași, investiție ce va contribui la extinderea operațiunilor și diversificarea rețelei de rute internaționale. Creșterea bazei locale Wizz Air, în cei 9 ani de când compania low-cost operează la Iași, demonstrează că Aeroportul nostru oferă stabilitate și potențial de dezvoltare pentru companiile aeriene, iar odată cu finalizarea noului terminal, al doilea cel mai mare din România, vom deveni mult mai atractivi în ceea ce privește infrastructura și serviciile. Viitorul terminal T4 vine cu promisiunea unor experiențe de călătorie unice, punând pe primul loc siguranța și confortul pasagerilor. Am convingerea că planurile de investiții ale companiei Wizz Air pe noul aeroport din Iași se vor concretiza în rute mult așteptate de comunitatea din regiunea Moldovei, ceea ce va ajuta la creșterea conectivității cu orașe importante. Mulțumesc partenerului nostru Wizz Air pentru interesul pe care îl arată în susținerea dezvoltării aeroportului nostru”, afirmă Romeo Vatră, Directorul General al R.A. Aeroportul Iași.

„Evoluția Aeroportul Iași este fără precedent, iar extinderea bazei Wizz Air la Iași cu cea de-a cincea aeronavă consolidează și mai mult parteneriatul pe care îl avem cu operatorul aerian. Astăzi, Iași Airport are cel mai mare număr de destinații externe din istoria sa și sunt convins că vom putea oferi pasagerilor mai multe oportunități de călătorie în viitor. Cu noul terminal T4 aproape de finalizare, ceea ce va crește capacitatea de procesare și va îmbunătăți facilitățile aeroportului, avem nevoie de o capacitate logistică pe măsură pentru a susține acest ritm de dezvoltare. Este îmbucurător să vedem că Iașul este prioritar pentru Wizz Air, care investește pentru a-și dezvolta baza de aici. Scopul nostru final este să răspundem cât mai bine cerințelor pasagerilor și să le putem asigura o experiență plăcută pe aeroportul nostru din toate punctele de vedere, iar colaborarea cu operatorii aerieni este o componentă importantă a acestui proces. Felicitări, Wizz Air, pentru alegerea de a aduce la Iași cea de-a cincea aeronavă”, spune Costel Alexe, președintele Consiliului Județean (CJ) Iași.

Despre Wizz Air

 

Wizz Air, compania aeriană ultra-low-cost cu cea mai rapidă creștere din Europa, operează o flotă de 189 de aeronave Airbus A320 și A321. O echipă de profesioniști în aviație asigură servicii superioare și tarife foarte scăzute, ceea ce face ca Wizz Air să fie alegerea preferată a 51,1 milioane de pasageri în anul financiar F23, care s-a încheiat pe 31 martie 2023. Wizz Air este listată la Bursa de Valori din Londra cu abrevierea WIZZ. Compania a fost numită recent una dintre cele mai sigure zece companii aeriene din lume de către airlineratings.com, singura agenție mondială de siguranță și rating de produse, iar în 2019 și 2023 – „Compania aeriană a anului” de către Air Transport Awards, cele mai dorite premii internaționale pe care le pot primii profesioniștii sau companiile, premii ce recunosc persoanele și companiile care s-au remarcat prin rezultate extraordinare, inovații și servicii superioare. De asemenea, Wizz Air a fost recunoscută drept „Cea mai sustenabilă companie aeriană low-cost” în cadrul World Finance Sustainability Awards 2021-2023 și a primit distincția „Global Environmental Sustainability Airline Group of the Year” în cadrul CAPA – Centre for Aviation Awards for Excellence 2022.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;