Rectificarea bugetului Companiei de Transport Public, respinsă de plenul Consiliului Local

Pierderea de către viceprimarul Cezar Baciu a procesului cu USR a avut consecinţe importante în Consiliul Local, mai multe proiecte importate de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei de marţi, 31 octombrie, fiind respinse din cauza neîntrunirii numărului necesar de voturi. Printre acestea, proiectul privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Companiei de Transport Public (CTP), care prevedea creşterea cheltuielilor de exploatare de la un milion de lei la 2,3 milioane de lei, determinată de creșterea cheltuielilor cu majorările și penalitățile către bugetul general consolidat. Consilierii PSD nu au fost de acord cu rectificarea, în condiţiile în care, au susţinut aceştia, compania nu merge în direcţia care trebuie.

“Analizând proiectul cu colegii mei, o să vă spun că PSD nu va susţine proiectul dat fiind faptul că că nu avem date clare ce s-a întâmplat cu Vinerea Verde, ce mijloace de transport noi avem la nivelul Iaşului. În Galaţi, de exemplu, sunt 57 de mijloace nepoluante la 200.000 de locuitori, iar în Focşani 37 de mijloace de transport noi la 67.000 de locuitori. Problema nu e doar aici, compania nu merge în direcţia care trebuie”, a spus Bogdan Crucianu, liderul consilierilor social democraţi din Consiliul Local. În replică, primarul Mihai Chirica a afirmat că, în ceea ce priveşte mijloacele de transport nepoluante, Iaşul nu se poate compara cu alte oraşe, având în vedere numărul populaţiei. De asemenea, a mai precizat edilul, în ultimii ani, Iaşul a cumpărat un număr important de tramvaie noi şi autobuze electrice, acest proces urmând să continuă şi în perioada următoare.

În schimb, proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al SC Ecopiaţa SA a fost aprobat, cheltuielile salariale urmând să crească cu 4,34% comparativ cu nivelul aprobat din bugetul pentru anul 2023, respectiv de la 3.550.000 de lei la 3.704.000 de lei, la fel şi bugetul de venituri şi cheltuieli al SC Salubris SA.

În ceea ce priveşte proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi care vizau aprobarea mai multor planuri urbanistice zonale, cele mai multe dintre acestea au fost respinse sau amânate pentru o şedinţă ulterioară, ca urmare a neîntrunirii numărului necesar de voturi.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;