Doi membri ai USR şi-au anunţat demisiile din partid şi din Consiliul Local

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local al Municipiului Iaşi, desfăşurată marţi, 31 octombrie, consilierii locali Iulian Huşanu şi Maria Carcea şi-au anunţat oficial demisiile din USR. Potrivit legii, locurile ocupate de aceştia vor reveni următorilor candidaţi aflaţi pe lista partidului la alegerile locale din anul 2020.

Iulian Huşanu (foto) şi-a motivat decizia prin aceea că nu se mai regăseşte în cadrul partidul pe listele căruia a candidat la alegerile locale din anul 2020 şi că intenţionează să se alăture noii formaţiuni politice care va fi lansată în scurt timp de fostul deputat USR Cosette Chicirău.

“Mulțumesc partidului pe lista căruia am candidat, dar apreciez că este timpul pentru o schimbare care va aduce avantaje alegătorilor care au încredere în mine și prețuiesc ce am făcut până acum. Stimați colegi, partidul din care fac parte nu mai reprezintă idealurile pentru care am intrat in politică. Ca urmare, vă anunț că astăzi c[ îmi voi da demisia din USR și din Consiliul Local, urmând ca să susțin noua formațiune politică pe care o va înființa d-na deputat Cosette Chichirău. Abia aștept să continui ce am început, și să fac mult mai multe, asta și cu ajutorul acestui nou partid. Ne vedem în Consiliul Local viitor!”, a spus Iulian Huşanu.

În ceea ce o priveşte pe Maria Carcea, aceasta nu a precizat dacă se va alătura sau nu proiectului iniţiat de fostul deputat USR Cosette Chichirău şi nici dacă va mai candida sau nu pentru un nou mandat în Consiliul Local.

Demisiile celor doi membri ai USR din Consiluul Local survine la doar câteva zile după ce fostul viceprimar al municipiului Iaşi, Cezar Baciu, a pierdut procesul pe care l-a intentat USR, pe motiv că fusese exclus din partid, după ce în anul 2021 a votat alături de PNL şi PMP în favoarea bugetului oraşului, în condiţiile în care  partidul din care făcea parte s-a opus.

În urma deciziei instanţei, Cezar Baciu şi-a pierdut, potrivit legii, postul de consilier local şi, implicit, pe cel de viceprimar al municipiului, lucru care a condus la pierderea de către coaliţia PNL-PMP a majorităţii în Legislativul local.

Filed in: Informațía zilei, Politic

Comments are closed.

;