5:14 pm - Saturday May 1, 0748

Spitalul de Boli Infecţioase a obţinut acreditarea pentru calitatea deosebită a serviciilor oferite pacienţilor

Spitalul de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” din Iaşi a obţinut unul dintre cele mai bune punctaje din ţară în cadrul procesului de acreditare realizat de către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) din cadrul Ministerului Sănătăţii.

Unitatea medicală ieşeană a obţinut un punctaj total de 94,82% în urma evaluării indicatorilor de performanţă stabiliţi de minister,  spitalul fiind încadrat în categoria a II-a de acreditare, conform Ordinului Președintelui Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate. (ANMCS)

Așa cum este menționat în raportul de acreditare, certificarea confirmă efortul depus de întregul corp medical pentru ca serviciile de sănătate oferite să răspundă nevoilor colectivităţii deservite și să asigure condiţiile de siguranţă pacientului, personalului şi mediului.

„Acreditarea obținută în urma unei evaluări care ne-a adus un punctaj foarte bun este rezultatul eforturilor din ultimii ani ai întregii echipe care s-a pus în slujba pacientului spre redarea sănătății acestuia. Totodată este și o confirmare oficială a devotamentului și implicării noastre permanente în a asigura servicii medicale sigure și eficiente, fie că vorbim de una dintre cele mai grele perioade medicale din ultimii ani, cea pandemică, fie că vorbim de cea de după. Acest rezultat ne ambiționează să continuăm proiectele de modernizare începute în unitatea noastră medicală, pe care le derulăm cu sprijinul Consiliului Județean, dar ne și obligă totodată să asigurăm în permanență un înalt standard al serviciilor medicale”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” din Iași.

Spitalul de Boli Infecțioase numără 310 paturi și anual asigură asistență medicală pentru aproximativ 7.500 de bolnavi din toată zona Moldovei. În prezent, unitatea medicală are șase secții organizate în sistem pavilionar, cabinete medicale integrate în care activează medici din specialitățile: boli infecțioase, ATI, pneumologie, gastroenterologie, ORL, dermatovenerologie, asigurându-se astfel o îngrijire multidisciplinară a pacienților.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;