SC Salubris SA, prezentă la cea de-a XXVI-a ediţie a expoziţiei internaţionale ECOMONDO – The Green Technology 2023

Societatea ieşeană Salubris SA participă în perioada 7-10 noiembrie la cea de-a XXVI-a ediţie a expoziţiei internaţionale ECOMONDO -The Green Technology 2023,  cel mai important eveniment de mediu organizat la nivel mondial.

La eveniment, desfăşurat la Centrul de expoziţii din Rimini (Italia), participă alături de autorități locale, operatori, consultanți de mediu, lideri de opinie, invitați din peste 150 de țări din întreaga lume.

Anul acesta, România este prezentă la conferinţa destinată inovației industriale și tehnologice din Europa cu peste 65 de participanți din 20 județe. În cadrul  expoziției, desfăşurată pe o suprafaţă de peste 150.000 de metri pătrați, reprezentanții SC Salubris SA vor avea parte de prezentarea unor proiecte de succes și exemple de bune practici în managementul deșeurilor.

În cadrul expoziţiei vor fi prezentate ultimele tehnologii şi utilaje pentru procesarea deșeurilor, precum şi cele mai noi echipamente pentru colectarea și transportul deșeurilor în scopul modernizării și eficientizării serviciilor de salubritate.

La ceremonia de deschidere a conferinţei, desfăşurată marţi, 7 noiembrie, au participat Gilberto Pichetto Fratin, Ministrul Mediului și Securității Energetice din Italia, Stefano Bonaccini, Președintele Regiunii Emilia-Romagna, Anna Montini, Consilierul pentru Tranziție Ecologică de la Rimini și Maurizio Renzo Ermeti, Președintele Italian Exhibition Group, organizatorul  principal al evenimentului.

Pe parcursul celor patru zile de expoziție sunt programate peste 230 de evenimente, dintre care 75 cu accent științific, economic, tehnic, organizate  membrii Comitetului Tehnic Științific al conferinţei, cu sprijinul principalilor parteneri instituționali și tehnici ai evenimentului.

În paralel cu expoziţia internaţională ECOMONDO 2023 se desfăşoară şi lucrările în plen şi pe sesiuni ale celei de-a XIII-a ediție a Conferinţei Statelor Generale ale Economiei Verzi, eveniment organizat de Consiliul Național pentru Economie Verde din Italia, în cooperare cu Ministerul Mediului și Securității Energetice din Italia și Fundația pentru Dezvoltare Durabilă, care are ca temă în acest an “Provocările pentru companii și guverne într-un climat în schimbare”.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;