Timpul de asteptare la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Iasi va fi redus

Relationarea Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Iasi  cu persoanele fizice  si juridice  care executa lucrari de specialitate in domeniul cadastrului, geodeziei si cartografiei, va cunoaste incepand de luni 25 iunie unele modificari.

In vederea preintampinarii unor disfunctionalitati  cu care aceste categorii de public s-au confruntat pana acum si pe care le-au semnalat conducerii OCPI , s-a decis de comun acord,  ca  atat programul pentru depunerea lucrarilor  cat si cel pentru ridicarea documentelor solicitate sa se desfasoare concomitent si nu in intervale orare diferite.. In acest fel se va scurta timpul pe care persoanele fizice autorizate erau nevoite sa il petreaca la ghiseele OCPI.

Totodata, persoanele fizice si juridice autorizate vor beneficia de un punct de informare, putand accesa in orice moment registrul electronic de evidenta pentru a afla care este stadiul lucrarii solicitate.

Pentru scurtarea termenelor de solutionare a documentatiilor si reducerea pasilor care trebuie urmati, aceasta categorie de colaboratori ai OCPI Iasi va  avea la dispozitie o baza de date permanenta care va contine numerele cartilor funciare si numerele cadastrale ale imobilelor.

In scopul evitarii prelungirii perioadei de solutionare a dosarelor, toti inspectorii, asistentii registratori si registratorii de carte funciara vor acorda zilnic audiente persoanelor fizice si juridice autorizate, evitandu-se astfel notele de completare si respingerile dosarelor aflate in lucru.

Si modul de colaborare cu instantele de judecata si Corpul Expertilor Tehnici va fi imbunatatit

Astfel, expertizele in domeniul topografiei, cadastrului si geodeziei solicitate de instantele de judecata vor fi solutionate cu prioritate  iar  modul  de lucru  va fi unul unitar, stabilit de OCPI in colaborare cu expertii tehnici si reprezentanti ai justitiei. In acest sens OCPI a propus  in cadrul unei intalniri  desfasurata   astazi   o serie de proceduri de lucru menite sa scurteze termenele de solutionare a expertizelor si implicit perioadele de stingere a litigiilor aflate pe rolul instantelor.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;