5:14 pm - Friday April 29, 8603

Lucrările la terminalul T4 al Aeroportului au ajuns la un stadiu de execuție de 80%

Viitorul terminal T4 al Aeroportului Iaşi a ajuns, săptămâna aceasta, la un grad de implementare de 80%, eforturile concentrându-se în momentul actual pe realizarea finisajelor și instalarea echipamentelor. În acest context, președintele Consiliului Județean (CJ) Iași, Costel Alexe, împreună cu directorii din cadrul instituţiei și consilierii județeni au efectuat vineri, 17 noiembrie, o vizită de lucru pe șantierul viitorului terminal.

„Am făcut această vizită la Aeroportul Internațional Iași, cu directorii din cadrul instituției și consilierii județeni, pentru a le prezenta rezultatele munciii noastre din ultimii ani. Extinderea și modernizarea aeroportului este rezultatul unui efort comun și mulțumesc legislativului Consiliului Județean Iași pentru susținerea proiectului în fiecare etapă. Astăzi, stadiul lucrărilor a depășit pragul de 80%, iar la sfârșitul lunii decembrie vom avea terminalul T4 finalizat, așa cum am promis ieșenilor. Am reușit să implementăm împreună, în timp record, cea mai mare investiție din istoria aeroportului. Deschidem o nouă etapă în evoluția aeroportului și, odată cu asta, în evoluția județului nostru și în consolidarea poziției Iașului de pilon de dezvoltare regională”, a declarat președintele CJ Iaşi, la finalul vizitei.

„Mobilizarea este maximă pe șantierul T4, unde lucrează 550 de muncitori, deoarece ne dorim să finalizăm cât mai repede noul terminal, având în vedere creșterea accelerată a traficului. Luna acesta, Aeroportul Iași a atins borna de 2 milioane de pasageri în 2023, un nou record istoric pentru un an calendaristic, peste nivelul de trafic înregistrat în tot anul 2022, adică o creștere de peste 50%. Estimarea pentru finalul acestui an este de 2,4 milioane de pasageri, cifră prognozată de specialiști abia pentru anul 2038. Ne așteptăm la o dublare a numărului de pasageri în viitorul apropiat, însă cu noul terminal vom fi pregătiți să susținem acest ritm de dezvoltare. Operaționalizarea terminalului T4, din 2024, va însemna o experință de călătorie mult îmbunătățită, oferind pasagerilor noștri o gamă variată de servicii de înaltă calitate, dar și o garanție pentru companiile aeriene de a-și extinde rețeaua de rute din Iași. Fără doar și poate, noua infrastructură aeroportuară (terminal nou, parcare extinsă, parc fotovoltaic, căi de acces) va asigura dezvoltarea pe termen lung a Aeroportul Iași, care astfel va deveni principalul pilon de dezvoltare socio-economică a regiunii de N-E și va aduce plus valoare în comunitatea noastră. Mulțumesc, pe această cale, conducerii Consiliului Județean pentru sprijinul necondiționat pe care ni l-a acordat, precum și consilierilor județeni care au susținut proiectul de dezvoltare a Aeroportului”, a afirmat, la rândul său, Romeo Vatră, Directorul General al R.A. Aeroportul Iași.

T4 va fi cel mai mare terminal din țară, după cel de la Otopeni, având o suprafață desfășurată de 31.210 mp, pe trei niveluri, pe o lungime de 200 de metri și o adâncime de 50 de metri. Iașul va avea practic un Aeroport nou, care va putea procesa 3,5 milioane pasageri pe an.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;