Daniel Groza a preluat conducerea locației Continental Automotive din Iași

Compania Continental anunță numirea lui Daniel Groza (44 de ani) în funcția de director al centrului de cercetare și dezvoltare Continental din Iași. Daniel Groza lucrează în Continental din anul 2006 când a început activitatea în cadrul companiei în poziția de Test Engineer, iar după doi ani a avansat pe poziția de Team Leader. În anul 2011 a preluat o nouă funcție de conducere, fiind numit Group Leader. În perioada 2018 – 2020 a preluat un rol global în testare și tot de atunci coordonează echipele locale din cadrul actualei divizii Architecture and Networking, funcție pe care o va menține în paralel cu rolul de director al locației Continental Iași.

“Preluarea funcției de manager Continental Iași este o responsabilitate pe care mi-am asumat-o cu entuziasm. Echipa din Iași a crescut la peste 2500 de angajați, la fel și rolul semnificativ pe care colegii mei îl joacă în dezvoltarea tehnologiilor automotive, cu impact global. Locația noastră este un centru de competență care atrage specialiști foarte bine pregătiți. Câteva dintre obiectivele pe care le vizez în noul meu mandat țin de dezvoltarea echipei și a proiectelor de cercetare cu responsabilitate globală, în special în dezvoltarea tehnologiilor pentru conducere autonomă, inteligența artificală, precum și a tehnologiilor pentru dezvoltarea orașelor inteligente”, spune Daniel Groza.

Până acum, funcția a fost deținută de Dr. Marian Petrescu, care a preluat poziția de Head of Product Center Computing Chassis Units, un rol global în cadrul Continental.

“Le mulțumesc colegilor și tuturor colaboratorilor mei pentru suportul oferit în cei 8 ani de activitate în această funcție. Am încredere că echipa din Iași va continua să se dezvolte și că vom menține orașul Iași pe harta centrelor tehnologice care joacă un rol cheie în dezvoltarea domeniului automotive”, afirmă Dr. Marian Petrescu.

Continental va continua programele pe care le-a inițiat în Iași pentru dezvoltarea echipei, precum și pentru pregătirea viitorilor specialiști din domeniu, menținând parteneriatele durabile cu instituțiile  și cu organizațiile locale și regionale.

Dr. Christian von Albrichsfeld, Country Head Continental România și General Manager Continental Automotive Romania, salută numirea noului director al sediului din Iași: “Îi mulțumesc lui Marian Petrescu pentru implicarea și devotamentul cu care a pus în aplicare strategia companiei în România. De asemenea, îi urez bun venit lui Daniel Groza și îi doresc mult succes în activitățile și proiectele pe care echipa din Iași le desfășoară în România”.

Continental este prezentă în Iași din 2006 și are peste 2500 de angajați. Inginerii din centrul de cercetare dezvoltă produse și tehnologii de vârf din industria auto, cu accent pe securitatea cibernetică, creare software și conducerea autonomă. În parteneriat cu mediul universitar local și internațional, specialiștii din Iași lucrează în proiecte dedicate mașinilor și orașelor inteligente.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;