O nouă ediţie a campaniei „ADOPTĂ UN TEI”, organizată de Ateneul Naţional

Ateneul Național din Iași, alături de Asociația „Mihai Eminescu” din Viena, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, organizează sâmbătă, 25 noiembrie, începând cu ora 11.00, cea de-a III-a ediție a campaniei „Adoptă un tei”.

 

Proiectul a fost inițiat în anul 2019, în vederea îmbunătățirii imaginii existente a orașului nostru. Această acțiune a însemnat responsabilizarea ieșenilor, prin adopția a o sută de tei, presupunând cumpărarea, plantarea și îngrijirea acestora în zonele unde aceștia ar fi necesari, cifra simbolică marcând un secol de la înființarea Ateneului ieșean.

 

Campania s-a bucurat de o mare popularitate, atât prin rezultatul strângerii de fonduri online, cât și prin voluntarii care au ajutat la materializarea inițiativei.

Reper istoric al orașului, emblemă pentru zona centrală și Parcul Copou, teiul devine astfel și un simbol al implicării membrilor comunității, mediului privat și al instituțiilor publice în înfrumusețarea orașului și în lupta pentru a diminua considerabil poluarea.

 

„Scopul ediției de anul acesta este continuarea activităților din cadrul proiectului, prin implicarea activă a cât mai mulți voluntari atât din sfera instituțiilor publice cât și din mediul privat. Ne dorim să devenim promotori ai unui oraș verde și modele de responsabilizare civică pentru comunitatea ieșeană. Este extrem de important pentru noi să colaborăm atât cu instituțiile statului cât și cu întreaga societate, pentru a duce la bun sfârșit și această cea de-a treia ediție a campaniei „Adoptă un tei”, a declarat Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași.

 

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;