În judeţul Iaşi se circulă normal pe toate drumurile naţionale şi judeţene

Ca urmare a codurilor galben, portocaliu şi roşu de vreme rea emise de meteorologi pentru partea de sud, sud est şi est a ţării,  Guvernul a organizat duminică, la prânz, o videoconferinţă cu membrii Comitetelor pentru Situații de Urgență (CJSU) din judeţele afectate, în cadrul căreia a fost analizată evoluția fenomenelor meteorologice la nivel național. Din partea judeţului Iaşi, la videoconferinţa susţinută de viceprim-ministrul Guvernului, ministrul Afacerilor Interne, Marian-Cătălin Predoiu, au participat membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), în frunte cu prefectul Bogdan Cojocaru.

Recomandăm cetățenilor să evite deplasarea pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. Situația din județul nostru este monitorizată constant la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pentru a se putea interveni în cel mai scurt timp acolo unde este cazul”, a declarat, la finalul videoconferinţei, prefectul judeţului Iaşi, Bogdan Cojocaru.

De asemenea, a precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu, foarte important este ca autovehiculul să fie echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă, cu anvelope specifice sezonului rece. Persoanele care nu își echipează autovehiculele cu anvelope de iarnă riscă sancțiuni contravenționale, precum și reținerea certificatului de înmatriculare a vehiculului. Pe raza județului Iași se fac și se vor efectua în continuare verificări cu privire la respectarea normelor de circulație pe drumurile publice.

La acest moment, la nivelului județului se circulă pe toate drumurile naționale și județene și se intervine constant pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță.

Astfel, Secția de Drumuri Naționale (SDN) Iași poate interveni cu 72 de utilaje, dintre care 17 utilaje și echipamente specifice proprii și 55 de utilaje contractate. În acest moment, SDN are suficiente stocuri de materiale antiderapante și carburanți, respectiv 3.000 tone de sare, 22,65 tone de CaCl2, dar și motorină pentru 14 zile.

În ceea ce privește drumurile județene, în total sunt pregătite pentru intervenții 72 de utilaje, din care 31 disponibile permanent și 41 la cerere.

Potrivit prefectului Bogdan Cojocaru, în prima parte a zilei de duminică, 26 noiembrie, la nivelul judeţului Iaşi au fost raportate câteva probleme punctuale în ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică în comunele Cozmești și Horlești, echipele de intervenție intervenind imediat în teren pentru remedierea defecțiunilor.

Reamintim că județul Iași s-a aflat duminică sub atenționare COD GALBEN de vreme rea (intensificări ale vântului și temporar viscol) până la ora 20.00, avertizarea urmând să fie prelungită de meteorologi până luni, 27 noiembrie, la ora 10.00, când sunt așteptate intensificări ale vântului și zăpadă viscolită.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;