Pizzaiolo de top 100 mondial își prezintă trofeele la Iași

Giovanni Santarpia, unul dintre cei mai apreciați pizzaiolo din Italia, cu peste 35 de ani de experiență în arta culinară napoletană, este zilele acestea în România, la Iași, unde își prezintă trofeele pentru locul 29 în Italia și locul 61 la nivel mondial.

Conform juriului organizat de revista internațională Top 50 Pizza, Giovanni Santarpia, pizzer reprezentativ din orașul Florența, este clasat pe locul 29 în Italia și pe locul 61 la nivel mondial în topul celor mai apreciați pizzaiolo.

Conform reputatei reviste, Giovanni se remarcă prin modul în care își selectează cu atenție ingrediente excelente, crează mereu combinații noi de gusturi și texturi, în rețete de adevărată pizza napoletană, tradiționale și gourmet, bazate pe un aluat perfect aerat și cu blatul caracteristic.

Titulatura de pizzaiolo desemnează un bucătar care se ocupă exclusiv de prepararea pizzei, este echivalentul “chef”-ului, dar pentru pizza. Acesta este specializat în alegerea ingredientelor, realizarea umpluturii, a topingurilor și coacerea în cuptor, fiecare etapă fiind crucială.

Adevărata pizza napoletană este cea rotundă, cu blatul moale și subțire în centru și cu marginea groasă, pufoasă și înaltă, gătită în cuptor cu gaz sau lemne. Aluatul original de pizza napoletană folosește doar patru ingrediente: apă, făină, drojdie și sare.

Giovanni Santarpia și-a adus cunoștințele și priceperea în România, realizând meniul pentru ZANO – Pizza Social Club, în care surprinde esențele autentice italiene în toate preparatele napoletane realizate local.

Cei care vor să îl cunoască, să vadă cum se face și să guste o pizza napoletană autentică sunt invitați între 23 și 26 noiembrie la sărbătorirea a 1 an de Zano – Pizza Social Club în Iași, Complexul Tudor Vladimirescu – T17.

Filed in: Informațía zilei, Timp liber

Comments are closed.

;