Ateneul Național anunță deschiderea Pieței de Crăciun și premiera spectacolului pentru copii „Cu vaporul printre stele”

 Luna cadourilor și a bucuriei își deschide porțile la Ateneul Național din Iași cu două evenimente speciale dedicate celor mici, miercuri, 6 decembrie.

Astfel, începând cu ora 17.30, în parcul din fața Ateneului Național va avea loc deschiderea Pieței de Crăciun. Sărbătoarea zăpezii împlinește 8 ani și va fi marcată de un recital al Corului de Copii al Municipiului Iași, condus de Raluca Zaharia, urmat de întâlnirea cu Moș Crăciun și un foc de artificii. Surprinzător pentru cei mici va fi cu siguranță și cadrul de poveste amenajat special pentru ei unde se vor bucura și de zăpadă artificială.

De la ora 18.00, în foaierul Ateneului Național din Iași va avea loc vernisajul expoziției de artă decorativă „Oameni și gânduri”, realizată de Mihai Laurus. Lucrările prezentate în cadrul expoziției reflectă măiestria și creativitatea lui Mihai Laurus în domeniul artei din sticlă, evidențiind modul în care lumina interacționează cu transparența oferind o perspectivă unică asupra frumuseții fragile a sticlei.

Tot miercuri, de la ora 19.00, la Sala Unirii de la Cinema Victoria va avea loc premiera spectacolului pentru copii „Cu vaporul printre stele”, de Matei Vișniec, în regia lui Aurelian Bălăiță. Numit inițial „Le ciel a poil” (Cerul gol goluț), textul lui Matei Vișniec este un testimonial despre magie, aventură, circ și muzică. Mumulino este marele iluzionist de pe un vas de croazieră unic în lume. Poate chiar în întregul univers. Dintre membrii echipajului nu lipsesc inițiatorul în alpinism sau alchimistul. Spectatorii-călători se adună curioși în sala albastră, dornici să vadă ce trucuri le-a pregătit maestrul. Când Pagalina și Cincinela apar pe neașteptate din cuferele unchiului lor, începe o cursă contracronometru pentru salvarea noului spectacol. Dar e cu adevărat nevoie de vârful scânteietor al unei baghete pentru a da naștere magiei?

„Bucuria copiilor este și bucuria noastră. Așa cum am spus de nenumărate ori, punem mare preț pe formarea viitorilor spectatori de teatru, de aceea ne dăm toată silința să creăm momente de neuitat copiilor și să le oferim bucurie în luna cadourilor” a declarat Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;