Colegiul Tehnic „Ion Holban” din Iași, distins cu „Ordinul Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler

Cu ocazia Zilei Naționale a României, Colegiului Tehnic “Ion Holban” din Iași i-a fost conferit de către Președintele României, Klaus Iohannis, „Ordinul Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler.

Înalta distincție a fost oferită în semn de apreciere pentru implicarea în sfera educației, contribuind, pe această cale, la ridicarea prestigiului comunității locale și naționale. Distincția a fost înmânată prof. Ioana Constantinescu, directorul Colegiului Tehnic Ion Holban, de către președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii care a avut loc joi, 30 noiembrie, la Palatul Cotroceni.

Ordinul Meritul pentru Învățământ este o decorație care se poate acorda cetățenilor români sau străini, personal didactic, de cercetare științifică și alte categorii de personal, care au merite deosebite în dezvoltarea învățământului de diferite tipuri, niveluri și forme de organizare și în cercetarea științifică sau au contribuit la strângerea legăturilor dintre instituțiile de învățământ din străinătate și cele din România. Instituțiile și unitățile de învățământ de prestigiu din țară sau din străinătate, care au o vechime de cel puțin 50 de ani, pot fi decorate, în mod excepțional, cu Ordinul Meritul pentru Învățământ.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;