UAIC, în top 3 universități românești, conform celui mai recent clasament QS Sustainability

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) se situează pe poziția a treia între universitățile românești în cel mai recent clasament QS Sustainability, realizat de organizația QS Quacquarelli Symonds. Clasamentul se află la cea de-a doua ediție, UAIC participând pentru prima dată.

În urma invitației primite de la evaluatorii QS, UAIC a transmis date și informații, altele decât cele solicitate pentru clasamentul QS World Ranking. Conform raportului primit de la QS, UAIC ocupă următoarele poziții:

  • În România, poziția 3, din 8 instituții clasificate;
  • În Europa, poziția 364, din 498 instituții clasificate;
  • În clasamentul general, intervalul 921-940, din 1403 instituții clasificate.

Clasamentul internațional QS SUSTAINABILITY utilizează o metodologie compusă din indicatori meniți să măsoare capacitatea unei instituții de a se raporta și de a aborda provocările legate de mediu, provocările sociale și cele legate de guvernanță. Prin urmare, o universitate este analizată ținându-se cont de impactul asupra mediului, impactul social și de guvernanță.

La nivel global, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași se poziționează pe locul 398 în ceea ce privește guvernanța (conducerea), locul 961 în ceea ce privește impactul social și locul 1001+ în ceea ce privește impactul asupra mediului.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;