5:14 pm - Wednesday April 29, 8753

O nouă ediţie a CineGazetei SFR

Organizatorii festivalului Serile Filmului Românesc (SFR) anunță lansarea celui de-al treilea număr al ziarului CineGazeta SFR, anual de tranziție. Evenimentul va avea loc vineri, 8 decembrie, începând cu ora 17.00, la Ateneul Național din Iași, unde va fi inaugurată și expoziția de fotografie SFR 14 în imagini.

Cele două lansări vor avea loc în prezența echipei, a voluntarilor, partenerilor și colaboratorilor, Andrei Apreotesei (manager Ateneul Național din Iași) și Andrei Giurgia (director SFR), alături de publicul larg, iubitor de cinema.

Andrei Giurgia, director SFR: „Lansarea CineGazetei SFR și a expoziției de fotografie sunt două momente care au devenit tradiție. La finalul fiecărei ediții tragem linie și venim în fața dumneavoastră cu o perspectivă de ansamblu, prezentată prin cuvinte și imagini. Suntem siguri că cititorii vor aprecia mirosul de ziar proaspăt scos din tipar și că vor descoperi prin intermediul fiecărei fotografii esența acestei ediții”.

Ziarul CineGazeta SFR aduce în atenția cititorilor cele mai importante evenimente ale ediției din perioada 9-13 august 2023, prin reportaje, interviuri și mesaje. Prin intermediul celor 16 pagini, cititorii au ocazia să descopere cum a fost văzut festivalul prin ochii echipei de organizare și a invitaților, dar și să cunoască, din perspectiva interviurile scrise, o parte dintre cei care au fost participat în calitate de invitați speciali.

CineGazeta SFR este distribuită în mod gratuit și va putea fi găsită în perioada următoare și într-o serie de locații partenere din Iași, ce vor fi anunțate curând.

Tot în seara zilei de 8 decembrie, începând cu ora 17.30, va avea loc și vernisajul expoziției SFR 14 în imagini. Galeria Regală de Artă a Ateneului va găzdui 50 de tablouri care surprind momente din timpul festivalului, văzute prin lentila fotografilor Marina Morariu, Eduard Anton, Valentin Ajităriți, Luca Pentilescu și Mara Vrabie. Expoziția poate fi vizitată gratuit până pe 14 ianuarie 2024.

Cea de-a 14-a ediție a festivalului Serile Filmului Românesc s-a desfășurat anul acesta la Iași pe parcursul a cinci zile, în șapte locații, fiind organizate peste 40 de evenimente, care au adus în atenție cinematografia românească și personalități din lumea culturală. Peste 60 de voluntari au contribuit la organizarea ediției la care au participat peste 50 de invitați.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;