Gigantul mondial HCL Tech a inaugurat un nou centru global de livrare la Iași

Joi, 7 decembrie, la Iaşi a avut loc inaugurarea oficială a noului sediu al HCL Tech, companie de top la nivel mondial în domeniul tehnologiei informaţiei. La eveniment, care s-a desfăşurat în locaţia United Business Center, au fost prezenţi primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, şi reprezentanţi ai conducerii HCL Technologies.

Global Delivery Center (GDC) al HCL Tech va oferi soluții digitale, de inginerie, cloud și AI de ultimă generație. Odată cu deschiderea locaţiei din Iaşi, prezența HCLTech în România se va extinde semnificativ, subliniind astfel angajamentul gigantului indiat de IT ca parte a strategiei sale nearshore de a servi clienții globali.

„Acesta este o piatră de hotar semnificativă pentru HCLTech în România, pe măsură ce ne continuăm călătoria de creștere și deservim clienții noștri globali cu noi capabilități în cele mai noi tehnologii. Rămânem angajați față de oamenii noștri și comunitățile locale și vom continua să investim în talentul local care doresc să urmeze o carieră în tehnologie”, a declarat Iulian Păduraru, Country Head – România, HCLTech.

„HCLTech a devenit un jucător cheie în industria serviciilor tehnologice din România, iar noul centru de livrare este o altă dovadă a angajamentului companiei de a crește ecosistemul tehnologic la Iași și în întreaga țară. Pentru a pune în aplicare planurile de viitor legate de extinderea din România, conducerea firmei indiene a hotărât să își schimbe sediul într-un spațiu tot din municipiul Iași, dar mai modern și capabil să găzduiască un număr mai mare de angajați, în clădirea United Business Center, unde și-a desfășurat până recent activitatea Amazon Development Center Iaşi”, a declarat primarul Mihai Chirica.

La ceremonia de inaugurare a noului centru de la Iaşl au participat, din partea conducerii HCLTech, C. Vijayakumar, director executiv și director general, și Rahul Singh, director de operațiuni.

Compania indiană HCL Technologies, care ocupă locul al treilea între giganții IT indieni, are o reprezentanță la Iaşi începând din anul 2018, când a achiziționat firma Geometrix și a preluat o parte a unor operațiuni în cadrul Xerox. De atunci, firma indiană a mai deschis birouri în București și în Brașov, iar în prezent arecirca o mie de angajați în România.

Despre HCLTech

HCLTech  este o companie globală de tehnologie, care găzduiește peste 221.000 de oameni din 60 de țări, oferind capabilități de vârf din industrie centrate pe digital, inginerie, cloud și AI, alimentate de un portofoliu larg de servicii și produse tehnologice. Compania oferă soluții industriale pentru servicii financiare, producție, științe vieții și asistență medicală, tehnologie și servicii, telecomunicații și media, retail și CPG și servicii publice. Veniturile consolidate din 12 luni încheiate în septembrie 2023 au totalizat 12,9 miliarde de dolari. HCLTech este certificat ca Angajator de top în 25 de țări și este pe primul loc în România.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;