Proiect comun de promovare a culturii, încheiat între municipiul Iaşi şi oraşul Ungheni din Republica Moldova

Primăria Municipiului Iaşi împreună cu Muzeul Municipal “Regina Maria” au semnat un protocol de colaborare cu Primăria Oraşului Ungheni din Republica Moldova în vederea depunerii unei cereri comune de finanţare prin intermediul Programului Interreg NEXT România – Republica Moldova pentru perioada 2021 – 2027 având ca obiectiv consolidarea rolului culturii și al turismului durabil în dezvoltarea economică, incluziunea socială și inovarea socială.

Documentul a fost semnat, din partea română, de către Mihai Chirica, primarul Municipiului Iaşi şi Aurica Ichim, directorul Muzeului Municipal “Regina Maria”, iar din partea Republicii Moldova de către  Vitalie Vrabie, primarul Oraşului Ungheni.

Programul are un buget total de aproape 86 de milioane de euro, din care 11 milioane de euro sunt destinaţi proiectului privind consolidarea rolului culturii şi al turismului durabil.

„Din această sumă sperăm să obținem în jur de 1,5 milioane de euro pentru un proiect care să susțină manifestări culturale comune în cele două orașe, precum și o serie de investiții în lucrări și dotări la Ungheni și la Muzeul Municipal. Am profitat de ocazie și pentru a-l felicita pe domnul Vitalie Vrabie pentru recenta alegere în funcția de primar și pentru a-mi reafirma dorința de a organiza cât mai multe proiecte împreună cu orașul înfrățit Ungheni!”, a declarat primarul Mihai Chirica într-o postare pe pagina de Facebook.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;