Eveniment caritabil: Lansare de carte „Aventurile lui Ruby în Lumea Bucuriei”

Complexul Muzeal Național „Moldova”, în parteneriat cu Asociația Edulink Iași, organizează sâmbătă, 16 decembrie, de la ora 14.00, în Sala „Henri Coandă” de la Palatul Culturii, evenimentul de lansare a cărții „Aventurile lui Ruby în Lumea Bucuriei”, volum colectiv realizat de copii și adolescenți și coordonat de jurnalista Maura Anghel.

Adresate tuturor celor care cred în puterea faptelor bune și a bucuriilor simple, cele 31 de povești reunite în acest volum sunt semnate de elevi de la diferite școli și licee din Iași, mulți dintre ei membri ai Clubului de Jurnalism și Public Speaking pentru Copii și Tineri. Proiectul a oferit co-autorilor cărții posibilitatea de a da frâu liber imaginației și de a se transpune într-o lume a bucuriei, prin intermediul cuvintelor.

Evenimentul are scop caritabil, publicul fiind invitat să se alăture campaniei „Sărbătoarea inimilor calde. Un Crăciun minunat pentru copii”. Suma obținută în urma vânzării volumului de povești va fi folosită, în mare parte, pentru cumpărarea de daruri, care vor ajunge la școli din mediul rural. Intrarea la eveniment este gratuită, însă publicul care dorește să fie alături de copii este invitat să aducă o jucărie sau poate face o donație în contul Asociației Edulink – RO30BREL0002004020400100, deschis la Libra Bank.

Lansarea cărții va include un moment artistic, oferit de  elevi de Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași. Întâlnirea va fi moderată de scriitoarea Aurora Ciucă.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;