Atelier DICE: „Măști făurite și tradiții povestite”

Secția Relații Publice, Marketing Cultural, Logistică, Proiecte, Programe, în colaborare cu Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, organizează în perioada 13 – 23 decembrie la Palatul Culturii o nouă serie de ateliere DICE: „Măști făurite și tradiții povestite”.

Participanții sunt invitați să viziteze expoziția „Datini și obiceiuri de iarnă”, unde au ocazia să exploreze bogăția tradițiilor specifice acestei perioade, urmând ca în a doua parte a atelierului să își exprime creativitatea, confecționând o mască, în Sala de Educație muzeală.

Fiecare mască devine, astfel, o fereastră spre trecut, încărcată cu simboluri și elemente ce poartă în ele povești populare. Materialele tradiționale și inovația artistică se împletesc, oferind noilor generații posibilitatea de a (re)descoperi obiceiuri și tradiții. Cu fiecare mască creată, atelierul devine un loc în care tradițiile sunt păstrate, oferind o experiență captivantă și educativă, menită să conecteze generațiile și să celebreze identitatea culturală.

Derulat pe parcursul a aproximativ 90 de minute, atelierul poate găzdui maximum 20 de participanți cu vârsta minimă de 7 ani. Prețul unui bilet este de 20 lei și include vizita în expoziție și toate materialele necesare. Programările se fac la numărul de telefon 0232 275 979, interior 116, sau prin mesaj privat pe pagina de Facebook Atelierele DICE.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;