Universitatea Craiova – Poli Iaşi 2-2. “Dubla” lui Alin Roman aduce un punct nesperat ieşenilor

Poli Iaşi a încheiat la egalitate, scor 2-2 (0-2), sâmbătă, în Bănie, întâlnirea cu Universitatea Craiova, în etapa a XX-a a Superligii, după un meci în care elevii lui Leo Grozavu au jucat, la fel ca în urmă cu două etape, în Copou, cu Farul, doar o repriză. Conduşi la pauză cu 2-0, după golurile lui Mitriţă (min. 30 – şut puternic din 16 metri, care l-a avut drept co-autor pe Silviu Lung) şi Rogulic (min. 45+1 – lăsat liber în faţa porţii, după o fază lucrată excelent în careu de Koljic şi Mitriţă), oaspeţii au reînviat în repriza secundă, odată cu lăsarea la vestiare de către Leo Grozavu a celor două “mâini moarte” Jatoba şi Luis Phelipe (cu gândul mai mult la intrarea în vacanţă decât la joc) şi introducerea lui Bordeianu şi Robert Ion. Profitând de relaxarea gazdelor, care la 2-0  se vedeau deja cu sacii în căruţă, ieşenii echilibrează partida şi reduc din diferenţă prin Alin Roman (min. 52 – din penalty), după o intrare imprudentă a lui Creţu asupra lui Gheorghiţă. Acelaşi Alin Roman (din nou cel mai bun jucător al Iaşului) restabileşte egalitatea pe tabela de marcaj în min. 70, în urma unei lovituri libere de la 30 de metri, la care portarul Laurenţiu Popescu a demonstrat încă o dată de ce oficialii din Dealul Copoului nu i-au mai prelungit împrumutul în Moldova. Căpăţînă (min. 88) putea aduce victoria gazdelor, însă balonul expediat de apărătorul oltean este respins miraculos în corner de Silviu Lung! În prelungiri (min. 90+1), Markovic reuşeşte să introducă balonul în plasă, însă golul este anulat de VAR pentru o poziţie de offside! S-a încheiat Universitatea Craiova – Poli Iaşi 2-2, rezultat în urma căruia gazdele ratează şansa de a urca pe locul 2 în clasament, în timp ce oaspeţii se menţin pe locul 13 în ierarhia Superligii, cu 23 de puncte (5 victorii, 8 egaluri şi 7 înfrângeri).

Universitatea Craiova: Popescu – Căpăţână, Screciu, Creţu, Bancu – Mateiu (min. 90 Houri), Kurtic, Rogulic (min. 71 Ivan) – Danciu (min. 61 Baiaram), Koljic (min. 71 Vlădoiu), Mitriţă.

Poli Iaşi: Lung – Martac (min. 90+10 Tincu), Fl. Ilie, Katanec, Ispas – Marchioni, Jatoba (min. 46 Bordeianu), Roman – Gheorghiţă (min. 84 Ştefanovici), Buş (min. 69 Samayoa), Luis Phelipe (min. 46 R. Ion).

Etapa viitoare (ultima din acest an), Poli Iaşi va întâlni marţi, 19 decembrie, de la ora 20.30, în Copou, pe FCSB.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;