5:14 pm - Monday April 29, 9185

Recomandările pompierilor ieșeni pentru noaptea de Revelion

În perioada 30 decembrie 2023 – 3 ianuarie 2024, cu ocazia trecerii dintre ani, salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Mihail Sturdza” al Județului Iași vor monitoriza și gestiona permanent, intervențiile din domeniul situațiilor de urgență de la nivel județean, iar la nevoie vor fi dispuse măsuri imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns, în sprijinul cetățenilor.

În această perioadă,  zilnic,  peste 140 de pompieri militari ieșeni sunt pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale, pentru stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții, cu peste 70 de autospeciale și mijloace tehnice de intervenție. Premergător desfășurării activităților publice, organizate la trecerea dintre ani, în județul Iași, specialiștii Inspecției de Prevenire vor efectua acțiuni de îndrumare și control la unitățile de alimentație publică (restaurante, săli de evenimente etc.), unde se preconizează un număr mare de persoane, cu scopul de a verifica modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor și a celorlalte reglementări din domeniul situațiilor de urgență.

Pentru noaptea de Revelion, instituția noastră a primit solicitări pentru avizarea în vederea organizării unor jocuri de artificii, în cadrul activităților cultural-artistice organizate de către autoritățile locale în municipiile Iași, Pașcani și orașul Târgu Frumos.

“Ne dorim ca trecerea dintre ani să fie marcată doar prin momente fericite, motiv pentru care atragem atenția organizatorilor de evenimente asupra principalelor aspecte pe care aceștia trebuie să le aibă în vedere, pentru desfășurarea în condiții de siguranță a tuturor activităților.

Pentru aceasta se impune:

  • menținerea liberă, pe toată durata evenimentului, a tuturor căilor de evacuare, fiind strict interzisă atât blocarea sub orice formă a ușilor, cât și depozitarea de mobilier, decoruri artistice, sau orice alt obiect, care prin amplasarea lor, fie și temporară, poate reduce dimensiunea și gabaritul acestora;
  • asigurarea măsurilor privind evacuarea utilizatorilor în cazul producerii unei situații de urgență, dar și a funcționării mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor din dotarea spațiului respectiv;
  • instruirea personalului cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor și care asigură intervenția la locul de muncă.

            De asemenea, facem precizarea că nerespectarea condițiilor care au stat la baza emiterii autorizației de securitate la incendiu, precum și cele de exploatare din punct de vedere al apărării împotriva incendiilor, pot duce la posibilitatea producerii unei situații de urgență, atrăgând răspunderea civilă sau penală, după caz.

            Totodată, facem apel la cetățeni să nu utilizeze artificii, petarde și alte mijloace pirotehnice în încăperi sau spații închise, balcoane, holuri de bloc și terase. Astfel de activități se vor desfășura în conformitate cu legislația în vigoare, în aer liber, cu respectarea distanței de siguranță față de oameni, animale, clădiri, arbori și autovehicule.

            Obiectivul nostru rămâne siguranța cetățenilor, față de care manifestăm o permanentă preocupare.

Ne dorim să ne bucurăm împreună de aceste zile, fără evenimente care să vă pună viața în pericol! Țineți cont de sfaturile noastre, respectați măsurile de prevenire a incendiilor!”, se precizează într-un comunicat semnat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Mihail Sturdza” Iaşi.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;