5:14 pm - Saturday April 29, 8884

CSM Iaşi 2020, eliminată din Cupa României

CSM Iaşi 2020 a fost eliminată din Cupa României (ediţia 2023/2024), după ce a pierdut sâmbătă după amiază, în Sala Polivalentă, în faţa celor de la CSM Slatina cu scorul de 28-34 (14-18), în primul tur al competiţie, fază în care au evoluat şi formaţiile din Liga Florilor. Deşi sorţii le-au hărăzit o colegă de eşalon, respectiv pe liderul Seriei A din Divizia A), formaţie care apriori era considerată mult mai accesibilă decât o prim divizionară, ieşencele au ratat şansa de a se califica în optimile Cupei României, după un meci slab, în care au fost mai mereu nevoite să alerge mai întâi după egalare şi ulterior pentru o înfrângere la un scor cât mai rezonabil.

Fetele antrenorului Marius Dănuleţ au început bine meciul, au condus cu 3-1, după care totul s-a năruit, pe fondul unei evoluţii de neînţeles a gazdelor (greşeli flagrante în apărare, pase greşite la mijlocul terenului, ratări în situaţia de singur cu portarul în atac). Pe fondul prestaţiei sub aşteptări a ieşencelor, CSM Slatina a revenit uşor-uşor în joc, distanţându-se treptat pe tabelă (17-22 în min. 37, 22-28 în min. 45, 25-32 în min. 55). Deşi echipa este susţinută cu fonduri deloc de neglijat de la bugetul local, cu mult peste nivelul de salarizare din eşalonul secund, prestaţia handbalistelor ieşence continuă să lase de dorit, atât în campionat, unde formaţia ocupă locul 2 în Seria B a Diviziei A, după liderul CSU Galaţi, cât şi în Cupa României, a doua competiţie ca importanţă din handbalul feminin românesc, de unde a fost eliminată încă din primul tur, obiectivul stabilit de conducerea clubului, respectiv promovarea la finalul acestui sezon în Liga Florilor, fiind pus serios sub semnul întrebării.

În celelalte meciuri din turul 1 al Cupei României la handbal feminin s-au înregistrat următoarele rezultate: CSM Roman – HC Zalău 20-25, CS “Universitatea de Vest” Timişoara – SCM Universitatea Craiova 17-31, CS “Liviu Rebreanu” Turda – Măgura Cisnădie 25-35, CSM Făgăraş – Minaur Baia Mare 16-37, Unirea Dobroeşti – CSU Ştiinţa Bucureşti 22-33, Spartac Bucureşti – Ştiinţa Bacău 22-36, Activ Prahova Ploieşti – Dacia Mioveni 20-28, CSM Deva – SCM Râmnicu Vâlcea 32-33, Universitatea Cluj – Corona Braşov 28-37, CSM Unirea Slobozia – SCM Gloria Buzău 24-38.

Formaţiile învingătoare s-au calificat în optimile Cupei României, fază a competiţiei în care vor intra şi celelalte cinci formaţii din Liga Florin participante în cupele europene, respectiv CSM Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa, Dunărea Brăila şi CSM Târgu Jiu, meciurile fiind programate pe data de 17 februarie.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;