A fost reactivat Comandamentul de iarnă de la nivelul municipiului Iaşi

Echipele de intervenţie din cadrul societăţilor aflate în subordinea Primăriei au acţionat în cursul nopţii de duminică şi luni precum şi pe parcursul întregii zile de luni pentru degajarea drumurilor din municipiu în vederea fluidizării circulaţiei auto şi pietonale, în condiţiile în care oraşul se află în continuare sub avertizare cod galben de ninsoare, viscol și polei  până marţi dimineaţă la ora 10.00.

Având în vedere această situaţie, primarul Mihai Chirica a convocat în această dimineaţă o ședință extraordinară cu directorii companiilor și direcțiilor municipale care fac parte din Comandamentul de Iarnă și a dispus mobilizarea tuturor echipelor și utilajelor pentru deszăpezirea orașului și pentru reducerea efectelor negative ale vremii nefavorabile, o atenție deosebită urmând să fie acordată degajării căilor de acces spre şi dinspre unitățile de învățământ, spitale, instituții publice și private.

În cadrul şedinţei s-a dispus ca echipele municipalității să rămână mobilizate și să intervină în continuare în toate zonele orașului, începând cu arterele principale și zonele de acces la instituțiile publice.

* Citadin SA va interveni și pentru degajarea de zăpadă a curților tuturor spitalelor și unităților medicale și pentru eliberarea căilor de acces ale acestora.

* Compania de Transport Public SA va acorda o atenție sporită degajării stațiilor și peroanelor.

* Totodată, primarul Mihai Chirica a solicitat Inspectoratului Școlar Județean Iași să dispună unităților de învățământ să își înceapă programul de lucru chiar înaintea orei 7.00, astfel încât părinții care își aduc copiii mai devreme, pentru a evita aglomerația de la orele de vârf, să nu fie nevoiți să aștepte în proximitate.

* Direcția de Asistență Socială (DAS) va asigura spațiile necesare de cazare pentru persoanele fără adăpost sau cele afectate de fenomenele meteorologice periculoase. În acest sens, Primăria Municipiului Iași face apel la ieșeni ca, dacă observă persoane fără adăpost în spații deschise în această perioadă cu temperaturi negative, să apeleze numărul unic de urgențe 112 sau Dispeceratul Poliţiei Locale. Persoanele astfel identificate vor fi conduse la spital sau la Centrul de Urgență C. A. Rosetti pentru a primi ajutorul necesar. Centrul de Urgență C. A. Rosetti are o capacitate de 91 de locuri. În situația în care aceste locuri sunt ocupate, Direcția de Asistență Socială poate adăposti beneficiari, în regim de urgență, în spațiul special amenajat la Baia Publică, care este administrat în colaborare cu Poliția Locală, Fundația Emmaus și Ambulanța.Life.

* Poliția Locală va înștiința asociaţiile de proprietari, persoanele fizice şi agenţii economici să curețe trotuarele, în conformitate cu Hotărârea Consiliului Local 172/2002, nerespectarea prevederilor legale atrăgând aplicarea de amenzi.

* Pentru a veni în sprijinul ieșenilor municipalitatea va împărți asociațiilor de proprietari 3.000 de lopeți pentru strângerea zăpezii.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;