5:14 pm - Thursday April 30, 5463

O mamă a sărit cu bebeluşul de la etajul 3, după un incendiu produs în apartament

O femeie împreună cu bebeluşul acesteia, în vârstă de cinci luni, s-au aruncat în această după amiază de la etajul trei al unui bloc de locuinţe din Aleea Decebal, după ce apartamentul în care locuiau a luat foc. Imediat, la faţa locului au ajuns mai multe echipaje medicale de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) şi Pompieri. La sosirea medicilor de pe Ambulanţă, atât femeia, în vârstă de 30 de ani, cât şi copilul prezentau mai multe răni provocate de căderea de la înălţime.

“Au fost direcționate trei autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă, o auto-platformă pentru salvări de la înălțime, o autospecială de primă intervenție și un echipaj de prim ajutor calificat, iar de la Serviciul de Ambulanță Județean Iași două ambulanțe, una tip B și una tip C. La ajungerea forțelor de intervenție, la locul solicitării, 15 persoane erau auto-evacuate, iar 10 persoane au fost evacuate de către pompieri. De la locul evenimentului, o femeie și un copil, mamă, aproximativ 30 de ani, și fiul său, au fost preluați în stare gravă de către echipajele medicale ale Serviciului de Ambulanță Județean și au fost transportate de urgență la spital”, a declarat George Onofriasa, purtătorul de cuvân t al ISU Iaşi.

Atât mama cât şi copilul au fost transportaţi la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

“Sugarul, în vârstă de cinci luni, a suferit o politraumă prin cădere de la înălțime. Starea generală a pacientului este extrem de gravă. Pacientul suferă de un traumatism cranio-cerebral sever, o contuzie toraco-abdominală. În momentul de față se așteaptă rezultatele investigațiilor CT toraco-abdominal, cranio-cerebral și coloană vertebrală cervicală. Pacientul a prezentat la sosire un stop cardiorespirator, care a impus manevre de resuscitare, a declarat dr. Cătălina Ionescu”, purtătorul de cuvânt al Spitalul Clinic de Urgenţe pentru Copii “Sfânta Maria”.

În ceea ce o priveşte pe femeie, aceasta a fost transportată la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul “Sfântul Spiridon”. “Este conştientă, are fractură de membru inferior şi arsuri”, a precizat dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi.

În urma incendiului produs la etajul al treilea al blocului B6 din Aleea Decebal nr. 4, primarul Mihai Chirica a anunţat că municipalitatea va acorda sprijinul necesar atât familiei direct afectate de acest incident, cât și celorlalți locatari ale căror locuințe au fost deteriorate.

“Angajații Direcției de Asistență Socială discută cu locatarii pentru a identifica eventuale probleme care au nevoie de implicarea municipalității. Așadar, dacă familia afectată direct de incendiu sau ceilalți locatari vor avea nevoie de ajutor, aceștia pot fi adăpostiți într-unul din spațiile Primăriei, fie în Centrul Tehnologic Regional Nicolina, fie în adăpostul din Baia Publică, ambele oferind condiții decente de locuire (mobilier, grupuri sanitare, utilități), cât și sprijin specializat din partea Poliției Locale și a Direcției de Asistență Socială”, a scris primarul Mihai Chirica într-un mesaj postat în această după amiază pe Facebook.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;