O nouă ediție a acțiunii ”Pelerin la Iași”

Centrul de Informare Turistică Iași, împreună cu Asociația ”STEP in Tourism”, organizează o nouă ediție a acțiunii  “Pelerin la Iași”. Evenimentul are loc în cadrul programului de internship „Pelerin la Iași”, ediția a III-a, organizat de Primăria municipiului Iaşi, prin Centrul de Informare Turistică, împreună cu Asociaţia ”STEP in Tourism”, în perioada 2 – 16 octombrie 2013. La acțiune participă studenţi de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi, de la facultăţile de Filosofie, Psihologie, Turism şi Dezvoltare Regională, Comunicare şi Relaţii Publice, Geografia Turismului, Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor. Printre activitățile propuse cu această ocazie se numără:

  • Amplasarea de corturi de informare pentru pelerini (12 – 14 octombrie 2013)

Activitatea presupune informarea şi consilierea pelerinilor cu ocazia Sărbătorilor dedicate Sfintei Parascheva. Vor fi doua puncte de informare, unul în faţa Mitropoliei şi unul in zona Gării, unde internii şi angajaţii Centrului de Informare Turistică Iaşi vor oferi vizitatorilor hărţi cu partea centrală a Iaşului, pliante cu programul Sărbătorilor Iaşului şi cu informaţii despre Sfânta Parascheva.

  • Turul pietonal în centrul istoric al Iaşului (12, 13 octombrie 2013)

Voluntarii vor organiza două tururi gratuite de oras pentru pelerini, care presupun o întoarcere în vremurile Iaşului de altădată, cu toate clădirile şi străzile sale pline de istorie şi eleganţă. Printre bijuteriile arhitectonice ce vor fi prezentate se număra Palatul Roznovanu, Casa Dosoftei, Mănăstirea Golia, Palatul Culturii, Biserica Sfântul Nicolaie Domnesc ş.a. Tururile ghidate se vor desfășura în zilele de 12 si 13 octombrie, începând cu ora 14.00.

În perioada 8 – 15 octombrie, acestor activităţi li se vor alătura şi concursurile tradiţionale de fotografie ale Centrului de Informare Turistică, „Iaşul Tău” şi „(Re)cunoaşte Iaşul”.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;