5:14 pm - Tuesday April 29, 6892

Parteneriat încheiat între OMS şi Maternitatea “Cuza Vodă” privind sănătatea mamei şi copilului

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va încheia un parteneriat cu Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie  ”Cuza Vodă” din Iași în vederea promovării bunelor practici în domeniul sănătăţii mamei și copilului. De asemenea, celor două instituţii vor colabora şi în privinţa activităților de screening și prevenire a apariţiei cancerului de col uterin, alăptării la sân a nou-născutului – ca cea mai bună sursă de hrană pentru sugar – precum şi pentru promovarea tehnicilor inovatoare privind sănătatea sexuală și reproductivă.

Anunţul a fost făcut de dr. Caroline Clarinval, șefa Biroului  Organizației Mondiale a Sănătății  în România, aflată într-o vizită de lucru la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi, în fruntea unei delegaţii din care au mai făcut aparte dr. Silvia Gatscher – Managerul Operațiunilor de Sănătate din PMS și Andrei Dorobanțu – expert juridic.

Membrii delegaţiei OMS s-au aflat în aceste zile la Iaşi, unde au vizitat, printre altele, Secția  de Neonatologie a maternităţii, una dintre cele mai mari secții de profil din țară, și Secția  de Anestezie și Terapie Intensivă, fiind primiţi de către managerul Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie “Cuza Vodă”, Robert Dâncă, și directorul medical al unităţii, prof. dr. Bogdan Doroftei.

”Am fost impresionați de conducerea și personalul spitalului, dedicat și foarte motivat. Mulțumim conducerii spitalului pentru angajamentul de a îmbunătăți  rezultatele în sănătatea mamei și copilului”, a declarat dr. Caroline Clarinval, Seful Biroului OMS România.

”Apreciem  interesul  și implicarea Organizației Mondiale a Sănătății pentru  îmbunătățirea stării de sănătate a populației din România. Această vizită ne onorează  și suntem deschiși  la o cooperare internațională, pentru a prelua cele mai bune practici de la cei mai buni experți în domeniu. Avem în spital specialiști și   dotăride ultimă generație pentru a fructifica la maximum această colaborare. Avem nevoie de acțiuni care să contribuie la  îmbunătirea sănătății  mamei și copilului”, a afirmat Robert Dâncă, managerul Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie ”Cuza Vodă”.

Maternitatea ”Cuza Vodă” deservește întreaga regiune a Moldovei și tratează  majoritatea cazurilor complexe și dificile din specialitatea obstetrică – ginecologie. Anual, spitalul tratează  peste 15.000 de pacienți. În fiecare an,  în maternitatea spitalului sunt aduși pe lume aproximativ 6.500 de nou născuți.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;